Yes!

Hahaa nu gick de i alla fall att lägga upp bilderna! :)

Tyvärr tycks molnen hänga kvar, och det verkar inte bli standen idag... Men inte deppar vi ihop för de! Just nu så sitter jag och Matilda på Barnes & Noble´s Starbucks och håller ett litet bloggmöte. Eftersom vi bor här i LA och inte i Sverige så kan vi ju inte vara med på alla bloggmöten som dom stora bloggarna har, så vi får helt enkelt anordna våra egna! hahaa

 

Ne nu ska vi fortsätta vara lite duktiga!
Hörs om en liten stund igen :)

Kram
Karin & Matilda

Gårdagens outfits

image324  image325

Försök till Outfits bilder 3

Hej!

Nu måste jag bara få försvara mig här lite! haha, Jag var faktiskt också uppe med tuppen! Började jobba klockan 9 så jag hade i och i för sig inte så stort val...

Tänkte försöka mig på att ladda upp outfitsen från igår igen... 3 de gången gillt?
Håll tummarna!!

Nehe!! åh, trött jag blir på de här...

Aja, det kanske fungerar senare...

Hörs om en stund igen!

Kram Karin

Vad ska det bli av denna lördag?

Suck! Efter en utgång i hollywood hade det varit perfekt att hänga på stranden idag. Det var ju också våra planer. Men idag är det såklart molnigt ute, varför hade vi egentligen förväntat oss något annat när vi väl är lediga?!
image323
      (Marika & skådespelaren Aaron Johnson på Santa Monica beach en kväll i februari)


Men vänta nu.. det börjar faktiskt klarna upp! Kanske att det kan bli stranden i alla fall.. Ja, Karin & Matilda är också vakna nu. Karin ska bara jobba i någon timme till, sen är det dags att planera dagen!

Snabb uppdatering

Tillbaka från 5 km loppet, min tid blev 21.09, kunde kanske ha blivit bättre men är ändå nöjd med tanke på att det var en massa ungar i vägen i starten och att det var iskallt hela vägen... Man hann inte precis värma upp innan och det börjar inte bli varmt förrän kring 9.30 här.. loppet startade ju 08.00.. Så nu är jag tillbaka hemma igen och ska väcka min 7-åring för hennes lopp startar 9.15 så måste ge henne lite frukost innan och sen ska jag spring/gå med henne. Som tur är så är hennes lopp bara 1/3 mile, vilket inte ens är 1 km.

Ps. Karin och Matilda värkar inte ha vaknat än, men när jag kommer hem efter mitt andra lopp är det bäst för dem att de har vaknat!! Ds.

//Marika


Uppe med tuppen!

Jag vet inte hur det är för Matilda och Karin (de ligger fortfarande och snarkar) men jag är uppe med tuppen! Även om jag och mitt au pairbarn kom hem halv ett från Corbins hus igår... Idag ska jag och "min" familj nämligen springa ett löparlopp. Vi ska vara där 07.45 så det gäller att hinna käka frulle ett tag innan så man orkar. Det här loppet är som tur var bara 5 km, men man vil ju göra sitt bästa så jag ska kuta!;) hehe Nee, men det är egentligen som inte en tävling, det är en fundraising för att få pengar till ungarnas skola. 

Efter mitt lopp ska jag ringa och väcka brudarna och se vad vi ska hitta på idag.

Kram
/Marika 

Ändrade planer

Kvällen blev inte alls som vi hade tänkt oss. På väg till AREA som vi tillslut bestämde oss för att gå till, stötte vi på ett gäng svenska killar. Chockade och glada lät vi dem ta oss med till en annan nattklubb. Efter att ha varit där inne i några minuter inåg vi att det inte var den typen av nattklubb vi brukar hänga på. Och att killarna, trots att de var svenska, absolut inte var den typen av killar vi brukar hänga med! Kvällen blev absolut inte dålig men... ganska anorlunda! Vi hade faktiskt kul! dansade massa och kännde oss tillslut nöjda med kvällen :)

Kram
Karin & Matilda


Kvällens outfits

Efter mycket om och men har vi tillslut beslutat oss för kvällens outfits. Det känns oerhört tråkigt att vara tvungen att sätta på sig något som redan är användt, men vi hade inte så mycket val. Nästa gång ska vi absolut vara ute i god tid med party-shoppingen!

Fan, det segar hur mycket som helst när man ska ladda upp bilderna! vi har inte tid med det nu.. dom kommer upp om ett par timmar! antar att ni i Sverige sover nu ändå :P

Kramar
Karin Matilda


Kvällens början

Nu har Marika åkt iväg till Corbin Bleus hus (ni vet han den mörkhyade från high school musical), där hon ska sitta barnvakt åt hans småsystrar. Matilda har precis anlänt hem till Karins hus och vi håller på att planera kvällen för fullt. Just nu lutar det mot att det blir utgång på AREA i Hollywood.. där har vi varit förut och det känns som ett säkert kort! Det största problemet just nu är kvällens outfits, vi har inte haft någon tid alls att shoppa..

En ovanlig jul!

image322
Vet ni hur lustigt det känns att fira julafton mitt i sommaren?
Det är nog faktiskt enda gången vi har fått någon riktig hemlängan!
(På bilden: Matilda vid Hermosa beach)

mys pys i parken

Heej!

Åh vilken härlig eftermiddag jag har haft! alltså, vi har nog sagt detta en del gånger de sista, men ibland måste man bara älska sitt jobb!
Jag och "min" 3-åring gick till parken för att ha picknick och leka, och oj va mysigt vi hade! När hon hade fått sitt snack så ville hon leka i lekparken, så där kunde jag ligga på en filt i gräset och sola... hur skönt som helst! Sedan blev det coffe bean och iceblended för oss! yummi! :)

Nu ska jag snart hoppa in i duschen!
måste även försöka styra upp en outfit för ikväll... hade egentligen tänkt att jag skulle hinna shoppa något nytt, men tiden räckte inte till riktigt...
Vi lägger i alla fall upp en "kvällens-outfit" senare så då får ni se hur det gick!

Hoppas att ni har en toppen kväll!

Puss och Kram
Karin

Videoblogg, En helt vanlig dag i LA...

Haha, alltså, jag skrattar ihjäl mig!!
Matilda en heelt vanlig dag!
Ni kanske kan lista ut vilken stor bloggerska hon påminner om?



Snyggt med Obama skylten i bakgrunden också! haha


Vet inte om videon funkar? annars gå in på länken http://www.youtube.com/watch?v=dYlHOHkJ0XU för att kolla!


To busy!

Hej alla läsare!

Jag är tyvärr på tok för upptagen för att blogga idag. Solen lyser och jag lovade hängmattan att spendera lite tid med honom!  ;) (Dessutom har jag fått uppgiften att svara på alla kommentarer i dag)

Karin & jag har i alla fall tagit tag lite mer i kvällen och fixat in oss på några VIP-listor. Det blir nog en roligkväll hur det än blir..  /Matilda.

Videoblogg på G

Jag har hittat den mest klockrena videobloggen någonsin!
Haha, jag skattar så mycket att jag nästan kissar på mig när jag kollar på den!
Den kommer upp så fort youtube slutat sega...


Tiden går fort när man har roligt!

Halooo :)

Hoppas att allt är bra med er!
Idag började jag dagen med en skön promenad runt parken! fick även lite oväntat sällskap... kul!
Vi är som vanligt väldigt bra på planera och har fortfarade inte bestämt vart vi ska ikväll... Men skulle jag gissa så blir det nog Area, Goa, Vila eller Les Deux :)

Något slog mig idag... om EN vecka så kommer min famij hit och hälsar på! Det känns sjukt konstigt.. självklart ska de bli otroligt kul att se dom igen, verkligen!! Men samtidigt kan jag inte fatta att det är över 6 månader sedan (!!) som jag vinkade hejdå till dom och satte mig på planet till New york... Aja, tiden springer iväg när man har roligt! Saknar dom massa i alla fall och ska bli jätte kul att få visa dom allt här! :)

Nu blir de dusch för mig!

Hörs lite senare igen!

/Karin

Godmorgon Bloggen

Nu har jag precis käkat frulle och ska snart börja jobba. Jag kommer inte att få se brudarna idag...:( Ikväll ska de i alla fall gå ut:) Vi får se om det blir med MTVkillarna eller kanske Eric och hans polare, de håller er uppdaterade om deras planer!:D Jag ska som sagt vara barnvakt åt min "egen" flicka och Corbin Bleus småsystrar hemma i Corbins hus i eftermiddag/kväll.

Sen imorgon blir det en tidig morgon för mig, jag och "min" familj, vi ska springa ett litet fundraising lopp för deras skola, Run for Education kl åtta på morgonen!! Men vi ska vara där redan 07.30!! Sedan hoppas vi i alla fall på fint väder så att jag och brudarna kan träffas på stranden och bättra på brännan som nästan har försvunnit.

Nä, nu ska jag jobba en timme sen är det gymmet som gäller:)

Ha en bra dag!
/Marika

Bed-time

Nu är det dags för oss i Living LA-teamet att säga god natt!
Hoppas att allt ni i Sverige som precis vaknat får en toppen dag, och till alla er andra som befinner er på denna sidan jordklotet önskar vi en god natt!

Sov gott & dröm sött!

God morgon Sverige!
God Natt LA!





Mary-Kate Olsen

Läste precis om Mary-Kate Olsen´s "nya stil" i US magazine. Överskriften lyder "Mary-Kate Olsen Ditches BoHo Style" . 59% av läsarna gillar hennes nya stil bättre.
Enligt min åsikt så kan nog den tjejen sätta på sig precis va f*n som helst och fortfarande vara lika snygg!

image321
Mary-Kate med sin "nya stil"
Satin jumpsuit från Calvin Klein
Neonrosa bälte
Svart pumps från Christian Louboutin


Hjälp!!

Nu behöver vi lite tips från er igen!
Eftersom att vårt älskade "I huvudet på Carolina Gynnning" nu är slut behöver vi nya tips på vad som är värt att kolla upp på webbtv! Jag var inne på kanal5s hemsida idag för att kolla, men fastnade vid alla Björn Gustafsson klipp (som jag redan sett typ 1000 gånger, älska Björn!!) så jag kom inte så långt i mitt letande...
Dock måste jag säga en sak! Om Filip & Fredrik kan ge er 100 anledningar att gilla "världens skönaste land", så kan vi nog lätt ge er 100 till!
Men va säger ni? Vad är värt att kolla på? Lilla al-Fadji och co? (det var det enda jag hann se att de sändes på femman nu, hahaa)... men vi vill ha något "svenskt", eftersom alla amerikanska serier sänds innan här så ligger vi ju lite före med dom...

Jätte kul med alla tips ni har!
Tack!

Dagens tips

Dagens tips är ett väldigt onödigt vill-ha, men ack så söt!
Är säkert skitbra om ni vill lyckas komma in i USA för att hälsa på oss i LA, för med ett sånt här snyggt pass kan ni ju knappast bli nekade!

image320
Passport holder, 8 dollar på Borders.



Salsa!

Nu kom jag nyss hem från min salsaklass!:D Måste bara säga att det är så himla roligt, nästa gång är dock sista gången... men det är bara uppehåll en vecka sen börjar en ny session, frågan är bara om jag ska fortsätta. 100 dollar för 9 lektioner á 1 h... Rätt dyrt men det är det nog värt, får väl bara hoppas att jag blir nog bra snart så att jag kan pröva gå ut på salsaklubbar och dansa och på så sätt lära mig mer:)

image319


Nej nu är det dags att sova, god natt alla!

Kramar
/Marika

Lite bilhistoria!

När vi nu ändå är inne på ämnet bilar så kan ni ju få höra min (Marikas) bilhistoria sen jag kom hit. Det började med en riktig pärla, min BMW 325i, 06a till och med!;) En riktig liten raket som var så oerhört rolig att köra på Los Angeles freeways.

image318


Sedan (efter fyra månader) hade jag familjens Toyota Prius några månader. Den var inte helt fel den heller eftersom det är en hybridbil, så bra för bensinräkningen som ändå blir på tok för hög varje vecka!! Man kör så otroligt mycket bil här. Den gick också väldigt tyst, så ibland visste man inte om den var på eller inte (men det är en annan historia hehe;p). En 06a den med btw.



Nu för några veckor sedan så har jag ju alltså fått min lilla söta Chrysler PT Cruiser, som ni kanske såg i ett annat inlägg. Det är en lite rolig bil, rätt ny men ändå inte alls samma känsla som mina förra bilar, det går inte ens att jämföra!! Men jag tycker den är lite söt, men hoppas ändå på att få tillbaka Toyotan, bensinräkingarna tar död på mig...




Typiskt!

Varje gång man beställer en utlandsresa, så går diskmaskinen sönder. Varje gång man köper en ny bil, så går datorn sönder. Är det inte precis så det är? Joo, det är det. För när jag för en gångs skull hade lite pengar över och bestämde mig för att unna mig något riktigt dyrt, nämligen den rosa juicy-dressen som det skrevs om tidigare, så går självklart min kamera sönder! Precis samma dag! Suck, det är bara att sätta igång och spara då.. /Matilda.

Citat á la Matilda

Idag kom jag på ett citat som vi (jag och Marika) lovade skulle komma med på bloggen.
Det var i måndags när vi satt på favvo-fiket Urth Caffé som vi gled in lite på ämnet hemlängtan... Självklart så saknar man alla nära och kära där hemma jätte mycket, missförstå mig inte, men vi har faktiskt inte haft någon direkt hemlängtan sen vi kom hit. Jag tror mycket av det beror på att, såklart, vi har varann, och sedan också det att det händer så mycket hela tiden att man aldrig riktigt har tid att tänka efter.
Matilda fick i alla fall lite tid att tänka nu förra veckan när hon var bortrest med sin värdfamilj. Inte så att hon fick någon hemlängtan, men när man börjar tänka efter så minns man plötsligt alla dom där stunderna som man nästan trodde man glömt...

Matilda: .... Och när jag satt där och tänkte så kom jag plötsligt att tänka på en gång när jag spydde på ett scoutläger....

Haha, ja alla minns vi olika saker från våran uppväxt! Lite komiskt att det är stunder som denna som man kommer att tänka på såhär i efterhand....

image317
Visst är hon söt när hon sover?

(haha, mobilen som ligger mot hennes öra är en helt annan historia...)

Bilar, bilar, bilar

Jag märker nu att det blev väldigt mycket snack om bilar här på bloggen idag. Men bor man i LA så blir ju snygga bilar en vardag också, så det är väl inte så lustigt att vi tar upp just det ämnet.

Nu är det snart inte bara Marika som har en ny bil. Min gamla ford har börjat krångla ordentligt och är verkligen inne på sina sista resor. Det verkar som att min värdpappa ska fixa en ny bil till mig redan i helgen. Jag hoppas att han har bra smak.. helst vill jag ju ha en cab.. och då ska det förstås vara en bubbla.. och om det nu blir en bubbla så måste den självklart vara rosa.. eller beige.. eller vit. Jag vet att det redan kryllar av såna bilar i LA, men jag tycker de är sjukt snygga!
image315
Hoppas nu att min värdpappa har samma smak som mig.. :)
Det ska bli väldigt intressant att se!
/Matilda.

Ytterligare en presentation av oss!:)

Vi gjorde en presentation av oss själva när vi precis började blogga. Men sedan dess har antalet besökare ökat otroligt mycket och alla fortsätter fråga om vilka vi är. Så här kommer ännu en presentation av Living LA teamet! :)

Matilda Björketun kommer från Finspång i Östergötland. Hon tog i somras studenten från Natur/Samhälls-linjen. Och flyttade till LA i september för att jobba som Au pair och studera.
Karin Wikström kommer från Lysekil, men har de senaste tre åren bott i Göteborg där hon har pluggat på ett handbollsgymnasium. Också hon tog studenten i somras och åkte till LA i september för att jobba som Au pair och plugga. 
Marika Boström kommer från Boden. Hon tog studenten från Samhälls/Dans-linjen i somras och flyttade till LA i augusti för att jobba som Au pair.


image314



Vi kommer alltså från tre helt olika delar av Sverige och kände inte varandra innan vi åkte hit. Vi fick kontakt med varandra genom internet och träffades snart där efter. Nu är vi bästa vänner och spenderar all ledig tid med varandra. Eftersom att vi befinner oss så långt ifrån familj och vänner där hemma i Sverige har vår kontakt blivit otroligt stark trots att vi bara har kännt varandra i några månader. Det känns redan som att vi har kännt varandra hela livet och det är som att vi har byggt upp vår egen lilla familj här borta i LA!




Sverige rocks!

Även om vi vet att det finns massa svenskar i LA, så slutar man aldrig förvånas när man ser/hör någon!
Jag höll tex på att gå i taket när jag såg den här bilen idag! Fast den var faktiskt verkligen ovanlig... sånt ser man inte så ofta...sist jag såg det var nog i Sverige... haha

image313
Både svenskt och norskt klistermärke!

Lite kul hur mycket sånna här små saker kan göra! Haha, man känner sig nästan som en liten nörd!

Dagens bilder

Haha, det blev även lite bilder från dagen äventyr!

Här med Marikas super gulliga bil :)

image311

image312

Takluckan är våran nya ersättning av cabben! Haha...

Listan igen!

Det är tur att det händer så mycket i våra liv här i LA. Då har vi så himla mycket att dela med oss av till er i Sverige och helt plötsligt hamnar vi på mest aktiva listan -igen!  (Vi är rätt nöjda, ja!)

Massa kramar till er som läser och lämnar små gulliga kommetarer! :) Tack!

Träning + Borders

Vilken härlig förmiddag det blev!
Vi gick ett varv runt paken (phu vilka backar!) och sen blev det lite styrka och mage i gräset! passade på att sola lite samtidigt, hur skönt som helst!
Efter vi var klara kände vi oss duktiga och tyckte vi var värda att åka till Borders! Där satte vi oss på uteserveringen och spanade i massa modemagasin. Alltid lika bra att man kan läsa alla tidingar gratis! :)

Hoppas ni haft en bra dag!  ♥

Puss och Kram

The Stepfather

image310

Igår kväll när jag var ute för att käka middag stannade jag till vid mataffären några kvarter bort. Där höll de på att spela in en scen till en film. Det var en liten scen då en familj kom ut från mataffären, hoppade in i sin bil och körde iväg. Jag frågade en av medarbetarna vilken film det var, och fick svaret "The stepfather". Nu måste vi hålla utkik efter den filmen.. det är alltid lika roligt när man känner igen sig i filmerna! :)  /Matilda.


God morgon!

God morgon!

Hoppas att ni haft en bra dag änså länge!
Själv ligger jag fortfarande i sängen... (klockan är 7.37) jag fick lite sovmorgon idag :)
Vid 10-tiden så ska vi träna alla tre tillsammans! känns som om det var evigheter sedan vi gjorde de... Vi bestämde oss dock för att byta ut beachen mot parken för att tjäna lite tid! Men det är fint i parken också! Idag får vi nog planera helgen också! Ska bli kul å se vad vi ska hitta på! 
 
Ne, nu måste jag pallra mig upp! börjar jobba om 20 min... haha, skönt att man inte har så långt till jobbet i alla fall!
Hörs lite senare igen!

Puss och kram
Karin

Tilda

Måste bara säga att Matilda var grymt snygg den här kvällen!;)

image309
Tilda på Arash och Victors hotellrum för ca två veckor sen...

Vårt nya hem

Vi har skaffat ny adress!

Marika Karin & Matilda Living LA
Juicy-provrummet nr 1
Rode dr
Beverly Hills 90210

Haha, eftersom allt tog så sjukt lång tid när vi var där sist, så tyckte killen som jobbade där att vi lika bra kunde flytta in! så varför inte tänkte vi? och rymligt var det också!

image306
Haha, glöm inte att använda solglasögon inne i provrummet! VIKIGT!! hahaha....

Laguna Beach


image305
Den här bilden är tagen i november förra året, i solnedgånen på Laguna beach!
Tänk vad mycket vi har hunnit med att göra sedan vi kom hit tjejer! :)

ABBA- Vår största export

Sverige har ändå några band som man fortfarande kan höra här. Måste dock tillägga att de inte precis liger på topplistorn nu för tiden... Men jag blev glatt överraskad när jag inom två dygn har hört både Roxette, The Cardigans och vår stolthet ABBA på radion! Inte illa pinkat Sverige, eftersom här är det 98% amerikansk eller brittisk musik som gäller! Men får jag fråga vad som hände efter The Cardigans? Slutade Sverige satsa i USA sen eller?


Living LA-teamet saknar!

image300
På fredag är det redan två veckor sedan vårat första Sverige-besök lämnade oss. STOR SAKNAD!


image304
Och så saknar vi förstås vrålåket! :D

Avslöjande!!!!

Nu kommer ett spännande avslöjande! Denna tatuering (föreställande ett stjärntecken) kommer snart att naglas fast på en av tjejernas anklar. Vi avslöjar inte vem ännu, lite spänning ska det vara!;)

image303

Världens bästa uppfinning!

Det finns många saker som jag vet att man kommer sakna grymt mycket med USA när man kommer tillbaka hem till Sverige. En otroligt smart uppfinning är toalett-skydden som finns på alla offentliga toaletter överallt!
Jag vet inte hur många gånger som vi berömt denna super smarta idé. Ett annat plus är såklart att alla offentliga toaletter är gratis! Det är man ju inte direkt bortskämd med i Sverige...

Såhär ser det ut näst in till varje toalett!
image302
Fräsch, hygieniskt, och bra!

+ i kanten

Måste bara tillägga att vi måste ge shoppinggatorna Melrose Ave och Beverly Dr (brevid Rodeo Dr) + i kanten för att på dessa gator liggerdet var sitt mysigt och kändistätt Urth Caffé! I Century City Mall finns också ett mysigt fik där de serverar latten i svenska (som vi kallar dem) koppar, bara för att det faktiskt är RIKTIGA koppar. Annars får man bara pappersmuggar här överallt, förutom då på Urth Caffé. 

image301

Bästa shoppingen i LA!

Vi har blivit ombedda av er läsare att berätta var man hittar den bästa shoppingen här i LA. Vi kan ju såklart bara dela med oss av våra egna åsikter, men självklart har vi hittat våra favorit ställen!
Det bästa av allt är att det finns så himla mycket shopping. Precis överallt. Och vi har väl egentligen en massa favoritställen.

Beverly center: ett stort trevånings-mall i Beverly Hills med en blandning av allt från H&M till Dolce & Gabbana. Det är nog blandningen vi gillar där och förståss att det finns så himla många affärer. De har faktiskt till och med en J.Lindeberg affär!

Melrose & Robertson: Två kända shoppinggator där det mesta är i den högre prisgruppen, så som Marc jacobs och Lisa Kleine. Vi gillar Kitson & american apparel skarpt!

Rodeo drive: Otroligt härlig shopping, även om det för det mesta bara blir fönstershopping..

Century City är en annan galleria vi tycker om. Och ibland kan det vara mysigt att gå ett varv på 3rd street i Santa Monica. Jaa, vad sjutton.. det enklaste svaret är att det finns så himla mycket shopping att man aldrig skulle ha tid att tröttna på något! :)


/Living LA!


Vintageshopping

Hittade några vintagebutiker som vi måste kolla in!:)

Store NameLaura's Designer Resale Boutique
Address12426 Ventura Boulevard
 Los Angeles CA 91604 USA
DistanceSame Town/City


Store NameArmani Wells
Address12404 Ventura Boulevard
 Los Angeles CA 91604 USA
DistanceSame Town/City


Store NamePlayclothes
Address11422 Moorpark Street
 Los Angeles CA 91602 USA
DistanceSame Town/City

De ska tydligen vara jättebra!:)

Helgens Planer

Helgen är denna vecka inte så välplanerad, eller inte än i alla fall. Det ändå vi vet hittills är att på fredag ska Matilda och Karin ut och parta, kanske att de hookar upp med de första MTVkillarna som är back in town:) Marika ska jobba... Hon ska babysitta hennes egen flicka och Corbin Bleus (High School Musical) småsyrror hemma i deras hus. Under kvällen ska nämligen Marikas hostföräldrar, Corbin och hans föräldrar på ett fundraisingparty. Sen i helgen har vi lite olika förslag, kanske LA Downtown och fashion district på söndag? Och så ville ju Aaron hänga med oss i helgen:) Om det blir fint väder så vill vi ju till stranden också!:) Imorgon ska vi i alla fall träffas alla tre oc träna tillsammans, troligtvis på stranden i Santa Monica:) Så då får vi diskutera helgens planer! Men vi uppdaterar så fort vi vet mer!


En liten förklaring...

En liten förklaring till varför inlägget om vår påskfest hette Easter Party Bonnies House. Här kommer den:

image298


Denna skylt gjorde mitt au-pairbarn innan festen och satte den utanför huset "så att alla skulle hitta hit". Hon är så söt!

Gaaah!!!

åååh vad irriterad jag blir! jag har hittat minst tre super roliga filmer som jag ville ladda upp på youtube för att sedan kunna visa dom här på bloggen, vad tror ni händer då? ne då är "this funktion not available" på youtube!!
ååh är det inte blogg.se så är det Internet eller nåt annat som krånglar! kan inte allt bara fungera samtidigt för en gångs skull?!?
image299

Dagens stora fråga

Är det någon som någonsin undrat hur mätt man egentligen kan bli av en buffé? (okej, det var en knäpp fråga, jag vet!)

Här har ni i alla fall svaret:

image296


Och vill ni veta det värsta av allt? Vi lär oss aldrig av våra misstag... Fast har man ätardag EN gång i veckan så ska man ju utnyttja det också!

Välkommen till världen!

Just nu är jag världens lyckligaste kusin!!!
Världens bästa Erika och Thomas har fått en liten bebis!
Lilla Alice har blivit storasyster! ååh vad jag är glad just nu!

Elsa (?) är änså länge det tilltängta namnet för den lilla dockan

image295
Visst är hon söt?

Åh, önskar att jag kunde få åka hem över helgen och få träffa henne på riktigt! aja, när jag kommer hem ska jag i alla fall lära henne allt jag kan... haha

Puss och Kram
Karin


Dagens bild

image294

Ibland är vi faktiskt rätt coola! :)

Ett litet tillägg..

En liten kort förklaring här bara. Ni som har följt vår blogg från början vet redan vem Aaron är. Men vi har fått många nya läsare och därför är det nog lika bra att jag förklarar vem killen som Marika, Karin och Marikas Au pair barn Izzie planerar vattenkrig mot. :)

Vi lärde känna Aaron (Johnson) i vintras då han var i LA för att jobba vidare på sin skådespelarkarriär. Han är redan stor i England, där han kommer ifrån och nu verkar det som att det går bra för honom även här i LA, eftersom han kom tillbaka! Vi är i alla fall jätteglada att ha honom här igen!

Och nu väntar jag med spänning på att bli inbjuden till The Black Splashers!
/Matilda.


The Black Splashers

Förra gången Aaron var i LA så bodde han några veckor hemma i vårt (Marikas familjs) hus. En kväll då föräldrarna var borta startades ett stort vattenkrig med vattenslang osv mellan Marika och "hennes" sjuåriga tjej (Izzy) mot Aaron och Marikas tioåriga kille. Barnen tyckte kriget var jättekul (det tyckte även jag;)) och har pratat om det jättelänge och jag och Izzy har kommit på en plan att ge igen på killarna. Nu är ju Aaron tillbaka i vårt hus så nu ska vi sätta planerna i verket. Nu har även Karin invigits i planen och tillsammans har vi kommit på en riktigt smart plan som inkluderar vattenballonger, vattenpistoler, black suits, hinkar med vatten osv. Vi har gett oss namnet "The Black Splashers" och så fort tillfället kommer så ska vi kriga och vinna över killarna! För allting är förberett, igår var jag och Izzy på Toys´R Us och köpte vattenpistoler och vattenballonger hehe. Ja såhär kul kan man ha med barnen på jobbet haha!;D Måste bara se till så att Izzy får träffa Matilda så hon också kan ingå i vårt lag, vi behöver all hjälp vi kan få!

image292

Onsdag

Hallå där!

Sitter här och småskrattar åt föregående inlägg! Ibland kan man undra vad folk tänker med...

Dagen idag började med en skön joggingtur runt parken, trodde dock inte att det var såå varmt ute i solen idag som det faktiskt var! phu! jag höll nästan på att flyta bort...
Som vi sagt 1000 ggr innan, Tiden verkligen bara springer iväg här! jag kan inte fatta att det snart är april.... i mitt  huvud är det fortfarande januari ju! Känns som om det är måndag och fredag hela tiden! nästan så man får lite panik...

Fick förresten höra att några av våra MTV kontakter är i stan igen! Hoppas dom har något kul på G för oss :)

Nu måste jag städa lite här...

Puss och Kram så länge!
Karin

Dagens msn-konversation

Någon säger: Var bor du då?
Matilda säger: I LA.. du då?
Någon säger: Los Angeles?
Matilda säger: Jaa..
Matilda säger: Du då?

Någon säger: Nästa gång du ska försöka lura någon att du bor i Los Angeles så kan du ju tänka på att man inte har å, ä och ö på datorerna i USA.
Någon säger: Det kanske är din dröm att bo där, haha.
Matilda säger: Haha, va? Vem är du egentligen?
Matilda säger: Driver du med mig?

Någon säger: Nej
Matilda säger: Okej, då vill jag bara säga dig att om man köper en dator i Sverige och tar med den till USA så försvinner inte å, ä och ö bara för att datorn befinner sig i ett land där å, ä och ö inte finns. Eller så kan man göra som jag gjorde och köpa en dator i USA och ändra tangentbordsinställningarna så att man får ett Svenskt tangentbord. Smart va?
 
Tystnad!


Gossip Girl

Här i USA har vi inte fått se nya avsnitt av Gossip Girl sen i början av december, i Sverige har ni nog några avsnitt kvar innan det plötsligt kommer ta tvärstopp (pga den stora strejken som höll på tidigare). Men den 21a april kommer vi äntligen att se fortsättningen av vår älskade serie...

image290

Filmprojekt på G

När man bor i LA blir man rätt inspirerad av media världen. Vi har bollat lite fram och tillbaka med många ideér och nu har vi tillslut kommit fram till vad vår första stora satsning ska bli. Vi har nog inte berättat om detta tidigare, men Marikas Amerikanska namn är "Amerika" (eftersom killarna på starbucks inte känner till namnet Marika, utan tror att hon säger Amerika varje gång de ska skriva hennes namn på pappersmuggen). Det är alltså detta som har gett oss ideén till vår filmsatsning. Namnet på filmen kommer vara "One night in America". Inspirerad av Paris Hiltons One night in Paris.. Vi hoppas på stor succé!

/Living LA

PS. Glöm inte att ta vår blogg med en nypa salt...

Nya solisar

Köpte ett par nya solisar i lördags!

image286

 

Var dock tyvärr lite för sliten för att ta en bild när jag har på mig dom nu, men de kommer!

Dom är som Ray ban brillor i modellen... Haha, vet inte om jag kommer använda dom, men dom var lite fräcka!
Priset var också väldigt angenämt, nämligen 14 dollar på Urban outfits. Då gör det inte så mycket om dom skulle bli liggandes!

Kram Karin


Internetkrångel

Godmorgon!

Gaah, vad trött jag blir på Internet krångel! det här är nog tionde gången jag försöker blogga idag...
Idag ska vi försöka ta tag i träningen igen! har vart lite uppehåll nu pga vi vart sjuka, bortresta osv osv. Vi måste snabba oss på ganska rejält om vi vill ha dom där drömkropparna till beach 2008... HAHA!!
med tanke på att de stort sett redan är bikinisäsong här så känns det lite tungt :P

Ja, ne nu får jag ge mig iväg i alla fall! Blir nog ute träning idag så vi får hoppas att man får lite sol på samma gång... Aldrig fel att bättre på brännan lite ;)

Hörs lite senare igen!

Puss och Kram

K

Liten Shoppingrunda

image284
Matilda fick sin Juicydress till slut, även om byxorna kommer först om tio dagar speciallevererade...


image285
Skön liten shoppingtur på Rodeo Dr

Kärt återseende!

Dagen idag började riktigt bra! Jag, Marika och Matilda åkte till Rodeo drive för att köpa en juicy-dress åt Matilda. Tyvärr gick det väl inte lika smidigt som väntat men nästan. Jackan fanns, men byxorna var slut så dom fick beställas från någonstans i norra Californien... Fast det gjorde inte så mycket, nu får hon ju ändå den som hon verkligen ville ha :) Btw, så har vi typ blivit bästisar med en kille som jobbar där inne! haha, han mindes oss från en annan gång vi vart där och kom till och med ihåg vad Matilda hette! haha, hur skön som helst...
Efter det blev det en fika på Urth Café som vanligt, satt och glassade i solen! Har vart jätte varmt och soligt idag också! hur skönt som helst! Sedan var det dags att bege oss hem igen... Det var i alla fall underbart att ha alla tre samlade igen!

image283


Bilder från dagen kommer snart....

Hoppas ni haft en toppen dag!

Kramar från oss!

Easter Egg Hunt

Här kommer en liten förklaring på hur en Easter Egg Hunt går till... Egentligen ska de väl gå till så att man gömmer en massa små ägg fyllda med godsaker, smågrejer osv i trädgården och sen får barnen söka reda på alla, det brukar oftast röra sig om  ca 15 ägg per barn. Så gick det till när barnen hade Egg Hunt på skolan och när vi hade det här hemma på vår påskfest. Men i lördags var ju jag (Marika) på en stor och då menar jag STOR Egghunt med min 7-¨åring här i en park nära vårt hus. Där var det hur mycket folk som helst och så hade de ett omringat gräsområde (ett för varje¨åldersgrupp) där de hällde ut godis -och leksaksfyllda små ägg och sen "ready, set, go!" och sen kutade ungarna ut på gräsplanen med sina korgar och plockade ägg. Det fanns också några Golden Eggs, så om man hittade ett sånt så skulle man på en hel Easter Basket med godsaker!;) Detta event för ungarna var helt gratis btw..

image281
För alla 3-4:åringar, det fanns en zon för 2:åringar, en för 5-6...

image280
...och en för 7-8åringar.


image282
Kampen om äggen kan börja!

Easter party at Bonnies house, hahaha....

Ja, kan inte annat göra än hålla med Matilda. Vilken busy dag!
Jag och Marika åkte hemifrån mig innan nio imorse, och jag åkte därifrån nu! (nu är klockan halv tio på kvällen).
Vi började dagen med alla förbredelser inför påskfesten, åkte och handlade, köpte blommor, fixade med mat osv osv. Sen var det ju som vanligt här i USA, har någon sagt att gästerna kommer två, så blir det snarare klockan tre... Så vid tretiden började det droppa in folk! Vilken härlig blandning av människor! skådespelare från England och Australien (var av en was to die for), managers, agenter, assistenter, babysitters (vi, haha), barn, grannar, osv. Efter att vi hade ätit blev det dags för egg hunt (jag och Marika gömde 66 stycken ägg i trädgården som vi tidigare hade fyllt, okej, kanske inte alla, men måånga). Barnen sprang runt som yra hönor tills dom hittat alla (hoppas vi) äggen. Jag känner mig nästan helt fullproppad av allt skvaller som jag har snappat upp idag! Kan kappt minnas allt kul som jag har hört! En intressant sak som jag inte visste var dock att Kate Moss är född i Texas, jag har alltid trott att hon är från England! till och med en av de engelska skådespelarna var helt säker på att hon var från England, men vi fick bevisat motsatsen...
Ja, det har vart en helt sjuk kul dag med massa kul folk!
och Btw, haha bara för att man är framgångsrik skådespelare så betyder det inte att man är bra på guitar hero... hahaa!

Tyärr var vi dock så upptagna med allt som hände idag att vi inte fick tagit ett endaste kort! lite dåligt av oss...

Hoppas att ni också har haft en toppen helg!
Vi kan inte beskriva hur glada vi är över att Matilda är tillbaka i LA igen! Även om tiden springer iväg fortare än någonsin här så har vi hunnit sakna henne massor! ♥

Nu pågår det en störd masskonversation på msn (tror vi är 6 stycken...)

Hörs igen imorgon! åter till vardagen...

Pussar och Kramar!

En ouppdaterad söndag!

Idag har uppdateringen hos Living LA varit väldigt dålig. Detta beror helt enkelt på att Karin & Marika har varit upptagna med påskfesten hemma hos Marikas värdfamilj, medan Matilda har suttit i en bil på väg från Bishop till Los Angeles. Nu är Matilda framme i LA och har precis packat upp alla väskor och pustat ut: "Home sweet home". På vägen hem stannade hon vid en vintage-affär för att låna toaletten, tänk att hon inte ens kan låta bli att shoppa under ett toalettbesök. Lyckligtvis var det inget dyrt köp, endast 5 dollar.
image276  image277


Nu är i alla fall allting som vanligt igen. Marika, Karin & Matilda lever livet i LA!
En massa nya äventyr väntar nästa vecka!

Busy saturday

Vilken dag! känns som om vi hunnit med massor!
Marika kom och hämtade upp Karin runt klockan 1 och då bar det av till Rodeo drive. Där blev det till att först springa på Vanessa Hudgens inne på vårt stam hak Urth Caffé, och efter det massa span i affärer. Det har varit otroligt varmt ute idag! Helt sjukt, man har knappt kunnat röra på sig utan att svetten har runnit (inte för att vi klagar på värme och sol... meen...)!
Efter Rodeo drive blev det en sväng till Melrose och span i ännu fler butiker, måste tillägga att trots att klockan närmade sig både 5 och 6 var det väldigt varmt ute... Sedan började magen kurra och det var dags att hitta (helst ett nytt) ställe att käka på, men efter lite letande så var vi helt enkelt för utmattade (pga den varma dagen) och blodsockret alltför lågt så det blev till slut Sizzlers i alla fall. Men denna gång var vi vågade och prövade på nya goda grejer!;D Efter en låång middag var vi äntligen mätta och drog då upp till Sunset Bl för att möta vår lilla MTVkontakt:p
Senare på kvällen åkte vi till mysiga Barnes & Nobles för att förtsätta med våra böcker som vi började läsa i söndags:) Under kvällen fick vi också ett SMS att Aaron är "back in town bbe!" Vilket vi blev riktigt glada över! Detta betyder alltså att han kommer att vara på Påskfesten hos Marikas familj imorgon dit även Karin är bjuden!:) Så tidigt imorgon sticker vi hem till Marika för att hinna fixa allt (mestadels städning i huset..) innan gästerna (ca 20 pers) kommer runt kl 3.00. Imorgon kommer också bilder från Easter Egg Hunt som Marika var på imorse, helt galet!!

image275
Vanessa i Beverly Hills

Men nu ska vi sova, god natt!! ♥

Puss från oss!
//Marika och Karin  

Glad påsk!!

Höll ju på att glömma att önska er alla en GLAD PÅSK!!
Ät massa gott svenskt godis för oss också!

image274


Planerna för dagen

God morgon allihopa!

Hoppas att ni haft en bra lördag än så länge!

Skönt att ha sovmorgon idag! jag behövde det... typiskt bara att jag ska vara ledig en hel helg när dom andra jobbar/är borttrest... Fast jag håller tummarna för att Marika slutar snart så vi kan hitta på något!
Planerna för dagen ser ungefär ut såhär:

- Ta en lång promenad
- Gå till affären
- Äta frukost
- Duscha och göra mig iordning
- Hoppas att Marika slutat jobba
- Åka till Downtown och shoppa (först kankse det blir Melrose ave, vi får se!) Vi måste ju ha något snygg att ha på oss på påskfesten på söndag!
- Bestämma planer för kvällen

Japp det är väl ungefär så långt som vi kommit i planeringen! Haha, alltid kul med lite onödigt vetande för er ;)

Nu måste jag sätta igång om jag ska komma någon vart!

Hörs lite senare igen!

Puss och Kram
Karin

The crew

Snubblade över en bild från när vi alla tre sitter i baksätet på cabben :) Det är nog den enda bilden som togs på alla oss tre i vrålåket!
Saknar cabben... och saknar grabbarna!

image273

Nu är det faktiskt läggdags på riktigt!

Kramar!

Lite bilder från kvällen!

Ja, som Karin precis skrev så hade vi en jättemysig kväll på jobbet:) Synd bara att vi bor så långt ifrån varandra så att vi inte kan träffas oftare med "våra" barn, mitt i veckan osv... 

Före bion gick vi en runda på American Girl Store ( en sjukt stor dockvärld där de har ALLT för dockorna, hårfrisör, doktor, bio osv, detta kräver en låång förklaring).

image270
  Karin och Izzy på American Girl Store, Izzy hade förstås med sig en av sina American Girls.

image271
Izzy och Marika på bion.


image272
Glada tjejer vid fontänen!:)

Efter detta spelades det även innågra filmer som nog kommer snart, sedan gick vi en runda på Nordstrom och Abercrombie & Fitch (där det f ö var riktigt party hehe;)). Perfekt att Izzy också älskar solbrillor, skor, parfymer, bio och latte!;) Kan man ha en bättre dag på jobbet?;D

Nu ska jag snart försöka sova, ska upp ganska tidigt imorgon även om det är lördag för jag ska jobba några timmar på morgonen, eller jobba och jobba, jag och Izzy ska till en park och gå på "Easter Egg Hunt":) Sen får vi se vad jag och Karin hittar på!:)

Natti natti!!

Puss & Kram /Marika


 

Glada babysitters

Hejsan!

Hoppas att allt är bra med er!


Alltså, ibland kan man inte göra annat än bara älska vårat jobb! "min" Kate och Marikas Izzy´s playdate gick hur bra som helst! Dom har redan börjat planera nya äventyr tillsammans! Vi kan ju inte göra annat än uppmutra! vem vill inte hänga med sin kompis, sitta ute å sola, och bara ha det skönt, samtidigt som man får betalt för det? ;)
Även kvällen avslutades riktigt bra! Blev bio med Marika och Izzy på The Grove. Filmen blev efter Izzy´s (och mina, haha) önskemål Horton hears a WHO. Den var faktiskt jätte rolig:) Har gått runt och nynnat på "We are here, we are here!" hela kvällen nu...

Marika har även lite bilder från kvällen som kommer upp senare!

Puss och Kram Karin

Playdate!:D

Idag ska jag (Marika) ha en playdate med Karin!!;D Eller rättare sagt, min 7-åring ska ha en playdate med Karins 6-åring!:) Detta sker ju då på arbetstid, vilket är det bästa:p Så vi får hoppas att tjejerna tycker om varandra så att vi kan träffas fler gånger. För de har aldrig träffats förut så det känns lite spännande.

Nu är det lunchdags! 
Ciao!

Sista dagen i Mammoth

Japp, idag var min sista dag i Mammoth. Imorgon ska vi åka vidare till Bishop där vi ska bo på hotell över helgen och fira påsk med min värdfamiljs släkt. Det är en jättemysig släkt med en massa varma och härliga amerikaner, men jag längtar ändå hem till LA och resten av Living LA-teamet! :) På måndag är jag i alla fall hemma igen och då ska vi tre hitta på nya äventyr i LA igen. Nästa helg är faktiskt vår sista helg ensamna tillsammans på väldigt länge, för sen kommer det krylla av nya Sverigebesök och annat! Vilket så klart är hur kul som helst, för hur bra vi än tycker att vi känner varandra, så hade vi ju faktiskt aldrig träffats innan vi kom till LA och har därför inte träffat varandras familjer eller kompisar överhuvudtaget! Vi är väldigt förväntansfulla! :)

image269
Nu ska jag, precis som Marika & Karin, gå och lägga mig.
Stor kram till er! /Matilda.

Brev till Linköping

Idag fick jag veta att min balklänning, som jag tidigare har tipsat om här i bloggen, är såld till en bloggläsare i Linköping. Det är min mamma som har sköt försäljningen hemifrån Sverige och hon vet hur mycket jag tycker om den där klänningen:
"Hon blev nästan lite tårögd när hon såg sig själv i spegeln med klänningen på. Då sa vi till henne att du ville att en gullig tjej skulle ha klänningen och att vi ska berätta för dig att hon verkligen är en gullig tjej!"

Efter att ha hört det är jag helt säker på att det inte kunde ha blivit en bättre köpare. Nu vill jag bara berätta för dig  (eftersom jag hoppas att du läser det här) att jag tycker det är så kul att du tycker lika mycket om klänningen som jag gör. Och att jag hoppas att du får en underbar kväll med den! Den förtjänar en rejäl fest! :) Massa kramar till dig /Matilda

Torsdagens citat

Dagens citat kläckte Marika idag när vi satt och fikade på Urth Caffé. Alltså, detta kan nog bara Marika slänga ur sig....

- mmm, vilket gott kaffe!! man känner verkligen att detta är kvalité! mmm... egentligen vill jag bara dricka upp allt på en gång!

Hahaa, japp, Marika såg så dödligt seriös ut att jag höll på att vrida mig av skratt! attans att man aldrig kan få med sånna där saker på film! ni förstår inte hur kul det lät! (nu när jag läser det låter det ju faktiskt inte alls kul) Jag skrattade såg jag höll på och dö i alla fall!

Nu blir det bed-time för mig! har många stora frågor att sova på inatt... bland annat vilken av dom där väskorna som jag ska ha... ;)

God morgon på alla er i Sverige!
God natt LA!

Puss och Kram
Karin

En härlig dag!

Veckan började med några hårda dagar med mycket jobb pga att "mina" barn hade korta dagar i skolan och mycket aktiviteter efter skolan... Men idag så bara älskar jag mitt jobb!:) Här kommer ett litet klipp om hur en dag kan se ut (en bra dag), för det var ju några som skrev här förut och undrade över det... Dagen började med en timmes jobb med att få barnen redo för skolan och sen åkte jag in till Karin och vi tog en runda på Melrose Ave, vi hann inte med så många affärer men jag hittade ändå ett par snygga jeans och två snygga skinnjackor... Jag köpte dock inga idag, måste fundera litegrann för jag hittade kläderna på Fred Segal som inte precis hör till budgetbutikerna... men jag tror nog ändå att de är värda sitt pris, för jag shoppade ändå inte så mycket förra helgen...

image266

Karin hittade också några snygga handväskor, en på Prada och en på Marc Jacobs, så nu har hon till på lördag att bestämma sig vilken det blir.

Sedan gick vi till mysiga Urth Café där vi satt och pladdrade ett tag innan det var dags för mig att åka hem.:) När jag kom hem blev det lunch, hämtade upp barnen och gjorde lite mat till dem. Sedan hjälpte jag de med läxorna, tog en liten promenad med min 7-åring och hunden och nu har jag precis skjutsat 7-åringen till hennes gymnastikträning. Så nu har jag mer än en timmes ledighet för mig själv då jag ska kolla Entourage!;) Skönt jobb va!;) Sen när jag kommer hem ska jag bara snabbkäka något och sen gå till min salsaklass som börjar kl 20.00. När jag kommer hem hoppas jag att barnen i alla fall är på väg mot sängen annars blir det att köra alla kvällsrutiner (pyjamas, tandborstning osv.) innan jag själv kan krypa till kojs... Ja, så kan en dag se ut i en au-pairs liv, men lita på mig, varje dag är inte såhär skön!! Eller ja, egentligen ganska många...



image267      image268


En annan sak som också känns kul är att min 7-åring och Karins 6-åring jättegärna vill träffa varandra (jag och karin har inte alls peppat de något hrrm.. hehe) Ne men de har i alla fall aldrig träffat varandra men jag hoppas att de kan ha en playdate imorgon, det är bara det att Karin egentligen är ledig imorgon, så vi får se om hon kan offra sin ledighet för en playdate med mig och min 7-åring...



Inköp....

Nu har jag äntligen fått tillbaka min kamera, så tänkte visa lite snabbt några inköp från i fredags...

image264

image265

Hanky Pankytrosor och hmm ngt annat märke.. hehe

News from Mammoth

Jag befinner mig som sagt fortfarande på semester i Mammoth mountains. Dagarna knallar på och det är forfarande strålande sol. Vi har ju tidigare här i bloggen klagat på hur fula amerikaner är, men det måste vara i LA det är så, för här finns det faktiskt riktigt många hetingar. Men sen är det väl kanske något speciellt med snowboardskillar.. de har samma stil hela världen över! Hur det än är, så behöver jag absolut inte oroa mig för att några snowboardkillar ska titta åt mitt håll, det har min skidoutfitt sett till. Tyvärr var inte en skidutrustning det första jag tänkte på att packa ner när jag åkte från Sverige till LA. Så det jag har fått tag på nu är en himla blandning. Jag har den fulaste jackan som världshistorien någonsin har skådat, men jag fick den i julklapp av min värdfamilj så jag MÅSTE ju använda den. Samma sak är det med mössan. Vit med svarta blommor och en toffs mitt på huvudet. Som tur är har jag fått låna Marikas snygga termobyxor, men att låna ut sina handskar till mig kunde hon ju nästan ha skitit i eftersom hon gav mig två vänsterhandskar. Kan ni förstå att snowboardkillarna gärna tittar åt andra hållet? :) De måste ju missta mig för ett barn..

image263
Väldigt vackert är det i alla fall! :)
Kram Matilda

B-day party

Heloo!

Idag har vart en ganska skön dag! Började i och för sig sådär, men blev ganska lyckat tillslut ändå!

Jag har nämligen vart på barnkalas idag :)
Detta är en sak som vi ännu inte hunnit ta upp här i bloggen.. alltså amerikanska barnkalas. Ni vet ju säkert sedan
tidigare att amerikaner har en viss förmåga att "over do it". Detta kan man lugnt säga gäller även alla födelsedagar... här är alltså fiskedamm, korv med bröd och hemmabakad tårta bara att glömma!
Kan börja med att tillägga att många familjer spenderar runt 5-10 000 kronor (!!) på att fira sitt barn på deras födelsedag. Helt efter eget önskemål brukar många kalas innehålla allt från egna hoppborgar i trädgården, inhyrda prinsessor och inhyrt zoo till att man hyr ett "kidsgym" (en lokal med massa gymnastikredskap och andra roliga saker). Till det blir det förstås mat, oftast i form av pizza, och såklart, en bamsestor tårta från bageriet (även cupcakes är en stor favorit). Sen får vi inte glömma att nämna dessa åtråvärda party favors, alltså "godispåsen" som alla barn får ta med sig hem. Ibland innehåller den även leksaker och annat kul...

På sätt och vis kan jag nästan tycka synd om alla dessa barn! alltså, jag var super nöjd med "fiskedamms-godispåse, korv med bröd och hembakad tårta"-kalasen. Det var ju en höjdpunkt att gå på kalas! Här är det lite mer att man väljer och gå på dom kalasen som erbjuder roligast aktiviter... Barnen kan ju inte alls på samma sätt lära sig att uppskatta saker på det sättet som jag själv tyckte att jag gjorde som barn.

Kalaset jag var på idag var i alla fall lite utav en budget variant! (vilket självklart gav alla hemmafruar ett nytt ämne att skvallra om ett tag...)

 

image262
Två trötta tjejer på väg hem efter en lång dag


God morgon till alla er i Sverige! hoppas ni får en toppen dag!
Nu är det läggdags för min del... God natt LA!
Kramar Karin


Godnatt!

Nu har vi haft vårt lilla msn-möte ikväll, alla på olika ställen, Matilda uppe i snön i Mammoth, Karin inne i Beverly Hills och jag (Marika) i Manhattan Beach. Det är sjukt vilka kontraster, jag tog min morgonrunda på stranden samtidigt som Matilda åkte skidor eller byggde en snögubbe. Och hon är bara några timmar härifrån.

image258
Här spenderades min morgon/förmiddag samtidigt som Matilda var uppe bland snöklädda toppar!:)

Under mötet bestämdes i alla fall att jag och Karin ska träffas imorgon (båda två börjar äntligen lite senare imorgon) och ta en runda på Melrose ave, Robertson och så blir det en fika;) Det kommer bli mysigt!:)

Nu ska jag försöka avsluta mötet och kolla ett avsnitt av Entourage innan jag somnar!:) Älskar verkligen det, och bättre blir det när jag hittade hela Entourageboxen här hemma;D

image259

Så god natt på er nu alla!:)

Puss & Kram /Marika

Ny telefon, HJÄLP!!

Nästa inköp för mig (Marika) måste bli en ny mobiltelefon. Jag måste bara ha Motorola razr RED! Mest för att den är så snygg (jag måste faktiskt erkänna att jag inte läst om funktionerna så noga). Men jag har haft en Motorola razr förut (som jag iofs tappade bort för ungefär ett år sedan när den bara var några månader gammal).. hmm jag är nog inte den som ska ha så dyra telefoner.. Den telefonen var till och med Dolce & Gabbana Edition för 5000 spänn... Men här i USA kan jag nog få tag på en Motorola RAZR betydligt billigare.. För jag måste i alla fall ha en ny telefon för batteriet på min gamla är verkligen KASST!! Men nu behöver jag lite hjälp! Vad är det det ska heta för att mobilen ska funka i både USA och Sverige?? Quadband, trippelband osv??:s Väldigt tacksam för svar!!:)

image256

Den här telefonen är också bra att köpa för en del av pengarna går till att motverka AIDS osv... Den är en del av inspi(red)-kollektionen.

image257
Min förra lilla skatt... saknar den.

Paket!!

Vissa saker gör en verkligen uppriktigt glad. När jag bodde hemma i Sverige fanns det vissa saker som gjorde mig glad, och sen jag flyttade hit är det andra. En sak som man definitivt uppsakttar otroligt mycket är "livstecken" hemmifrån. Ett vykort förgyller en hel dag! Och det jag fick idag kan jag leva på lääänge :)
Jag fick nämligen ett paket av min kära faster! paketet innehöll en skvaller tiding, två paket tuggumi (hon hade läst bloggen), ett paket fruxo och en kexchoklad! Det är en nöjd tjej som sitter här och skriver nu;)

image255


Tack Tove! ♥

Kramar Karin

Little miss...

God morgon!

Tog lite tid innan jag somnade igår, men när jag väl somnat stensov jag ända tills alarmet ringde imorse! någon verkan måste de där tabletterna haft i alla fall...

Spanade lite bloggar nu imorse och gled som vanligt in på Blondinbellas blogg. Där fick jag syn på det här inlägget. Bilden på Maria gjorde mig väldigt förvånad! Jag visste inte ens att "little miss-tröjorna" fanns i Sverige! (eller det kanske dom inte gör?). Här i "min" familj är i alla fall dom här tröjorna en väldigt stor grej. Det började med att barnen fick "little miss Chatterbox" tröjor, sedan blev det "little miss Trouble", "little miss Sunshine" osv osv.  En dag fick även L (min värdmamma) två linnen med texten "little miss Bossy" och "little miss Bad" (vilket passar henne utmärkt ;)) . Så har det fortsatt sedan dess och vi tycker det är jätte kul med både tröjorna, byxorna, och såklart Tv-showen. Så när jag såg en sådan tröja på Blondinbellas blogg blev jag minst sagt förvånad! Men lite kul var det också :)

image250  image251

image252

Så finns det en tröja som L tyckte passade mig :

image254

Haha, ja söta är dom i alla fall!
Kram Karin

This gonna knock you out!

Tänkte säga God natt till bloggen nu!
Har nästan inte sovit något på två nätter, så idag gav L (min värdmamma) något till mig som enligt henne "is gonna knock me out".
Haha vi får väl se hur det går med det...Håller tummarna för att jag vaknar frisk imorgon! eller i alla fall utvilad :P

Troligtvis sover alla ni hemma i Sverige redan så gott!

Hörs imorgon igen!

Kramar Karin

Dagens citat

Okej, detta är säker helt ointressant för er läsare, men måste bara få skriva de...


Har gått runt hela dagen och lyssnat på två livliga diskussioner. Huvudcitaten i den första var ungefär såhär:


       -  What sport would you like to do?

       - I don´t wanna do a sport...

       - WHY DON`T YOU LIKE SPORT?!!

       -  I just don´t! But okey, okey... I would like to do paintball!


Haha, inte lätt att ha en pappa som drömmer om en elitidrottare till son...

Ni kanske kan föreställa er hur han gick i taket när sonen ville börja med paintball, "det är faktiskt ingen sport!"


Citat nr två:


        - If my friends can´t tell me that my daugther is a bitch, who can?!?


Ibland är det inte lätt att vara mamma heller verkar det som... speciellt inte när man lever i värld där dom flesta människor är så falska att det faktiskt är skrämmande. Enligt min åsikt är hennes vänner dom sista som skulle säga åt henne att hennes dotter är en bitch! Men det är ju bara vad jag tror...


Som sagt säkert ganska ointressant för er men var tvungen att skriva av mig lite!

Kram Karin


Goddag bloggen!

Helgens väder var ju som sagt rätt kasst, även om söndagen var helt ok, men veckan började bra med soligt och fint på måndagen, idag är det också skönt!:) Så nu sitter jag (Marika) utomhus (klockan är 12.00 på dagen) och pustar ut efter träningen. Saknar redan Matilda och Karin, även om vi bara varit ifrån varandra mindre än två dygn... Men på torsdag förmiddag kanske jag får träffa Karin i alla fall!:) Matilda är ju som sagt i Mammoth Mountains och glider!:) Juste, en liten nyhet, imorgon (onsdag) anländer Aaron till LA igen så det blir ju kul att få träffa honom igen!:D När han åkte hem till England för några veckor sedan så visste vi ju inte om vi någonsin skulle få se honom igen, men det blev tidigare än väntat:)

I helgen är det ju påsk också så på lördag blir det lite "Easter Egg Hunt" i en park och sen snackas det om en påskfest på söndagen, planerna är inte riktigt klara än.. Men vi håller er uppdaterade!;)

Ha en bra dag, eller kanske kväll...

Puss & Kram
Marika

LA fashion week

Ja, jag måste erkänna att vi faktiskt hade sjukt dålig uppdatering om vad som hände här under LA fashion week som var förra veckan. Anledningen till att vi var så upptagna var vårt sverige-besök, tråkigt nog fick vi inte ens släpat oss iväg till en enda show. Fast det var inte deras fel! dom ville också gå, men de är svårt att få tiden att räcka till... Modet hösten 2008 är alltså ett stort mysterium för vår del... haha, ne då, riktigt så illa är det faktiskt inte!


Hittade i alla fall en bild från LA fashion week i höstas där vi hamnade på VIP-party med ingen mindre än Christian Audigier (skaparen/desigern till Ed Hardy, Von Dutch, Christian Audigier Crystal rock mfl.) him self...

image246

När jag ändå håller på så kan ni ju få se lite mer bilder från den kvällen...

   

Första bilden är från Catwalken, andra bilden är på Christian Audigier, och tredje bilden är på Z, någon modell och Karin

Puss och Kram så länge!

Hjälp!!

Hej!

Allt bra med er?
Jag behöver lite hjälp!
Är det någon som har några bra tips på vad jag kan kolla på på webbtv? Det är sjuk trist och bara ligga i sängen och inte ha något att kolla på när man är sjuk....
Hade också vart bra om någon hade tips på någon mirakelkur mot förkylning;)
Vill vara friks NU!
image245
Jätte tacksam för svar:)

Kramar Karin

Matilda i Mammoth mountains

Jag har som sagt lämnat LA och Karin&Marika för en veckas skidsemester i Mammoth. Här är det strålande sol och jättevackert. Det är häftigt att man kan sätta sig i bilen och köra norrut i några timmar och då lämna LAs sommarvärme bakom sig för att åka till världens vinterland. Kalifornien har ju verkligen allt man kan önska sig!

Här bor jag i ett jättestort hus tillsammans med min värdfamilj. Jag har eget rum och toalett på övervåningen medan de andra sover på nedervåningen. Känns helt okej det här! :) Jacuzzi har vi också! Gött efter en hel dag i skidbacken!

Det känns jättekul att se snö igen, det var ju ett helt år sedan för mig, och jag har redan hunnit med att bygga en snögubbe! :) Denna kyla som infinner sig så fort solen går ner har jag inte kännt på ett år heller. Jag hade nästan glömt bort att det kunde vara så kallt så att det känns i näsan när man andas! :)

Nu ska jag sova så att jag orkar upp tidigt till backen imorgon! Mer uppdatering kommer imorgon.. fortsätt följa Karin & Marikas äventyr i LA så länge! Jag saknar redan dom brudarna! ♥ /Matilda

image244

Happy St Patrick's Day!

Idag (måndag) är det St Patrick's Day som liksom allt som går att fira firas ordentligt i det här landet. Även om ingen här riktigt vet varför man firar den här dagen. Alla måste i alla fall ha på sig gröna kläder för om man inte har något grönt på sig blir man nypt!;) Busigt va!? hehe. Folk dekorerar även trädgårdarna med gröna grejer, fyrklövar, leprechauns (en typ av manlig fe som kommer från irland) osv. Barnen i skolan delar ut små gröna grejer till varandra och gör en "Leprechaun Trap" där de får små gröna chokladmynt osv..

image243


Den här "traditionen" kom till USA med de irländska kolonisterna och i vissa städer som t ex Chicago och Savannah färgar de till och med långa floder (som rinner genom städerna) gröna(!) och gröna parader görs i många städer och även många andra länder förutom USA och Storbritannien.. Så nu blev ni lite allmännbildade här i bloggen;) Själv har jag aldrig hört talas om den här dagen förrän en vecka sen... Mycket som man inte vet.

sjuk :(

Usch va trist! Jag är sjuk :( jag blir nästan aldrig sjuk och så nu helt plötsligt känner jag mig super hängig och har jätte ont i halsen... Jag har inte tid att vara sjuk nu!! de kunde nog inte ha kommit mer olägligt känns det som... fast nu när jag tänker efter kan jag inte komma på någon tid framöver (dom närmsta 6 månaderna) som jag skulle ha tid att bli sjuk på... Händer så mycket här hela tiden, och att vara sjuk är lixom inte inplanerat i det!
Aja, bara att göra det bästa av situationen och hålla tummarna för att jag mår finnemang till helgen igen! :) Har ledigt hela helgen så då vill man ju inte ligga hemma och tråka... sedan har jag hört rykte om att det kommer fin-besök också och det vill jag inte missa!
Nu ska jag krypa ner i min säng och kolla på någon film!
Blir i vilket fall som helst jobb imorgon på morgonen så det är lika bra att jag inte somnar allt för sent...
Ändå har jag en känsla av att de kommer komma upp fler inlägg här ikväll ;)

Kramar Karin

Anat B

Efter vi vart och fikat på Coffebean på Beverly drive igår kunde vi bara inte motstå att gå in på våran favoritaffär Anat B som ligger på samma gata. Som vanligt fanns det sjukt mycket fina grejer!

Det blev i alla fall ett par sandaler/flipflops från Classified

image242
Det bästa av allt inne på Anat B är deras priser! För dom här betalade jag 19.90 dollar, alltså ca 125 SEK
Sånt gillar vi! :)

Kramar Karin

Soovmorgon

God morgon bloggen!

Finns det något bättre än sovmorgon? ne skulle inte tro det!
Idag har Matilda packat väskorna och dragit iväg med sin värdfamilj till Mammoth mountains för en veckas snö och skidåkning. Jag (Karin) är sådär lagom avis! Har nog aldrig vart så sugen på att åka snowboard som jag är nu! Fast det är klart, man vill väl nästan alltid ha det som man inte har just nu;)
Vi får väl hoppas på sol här i stället så vi kan öva våra surfing-skills.

Hoppas att ni haft en bra dag!

Nu ska jag släpa mig upp ur sängen, bättre sent än aldrig som vi brukar säga...

Kramar Karin

Bordersmys

Efter den underbara middagen åkte vi och köpte god mörk choklad och satt och mös på Borders med var sin bok. Alla tre hittade faktiskt var sin jättebra bok, så nu ska vi fortsätta hänga på Borders och Barnes & Nobles tills vi läst ut böckerna:p haha vi är så smarta!;) Matilda har börjat läsa Tori Spellings bok "sTori Telling" som handlar om hennes fejkade uppväxt med föräldrar som gör allt för att familjen ska se "lycklig" och "perfekt" ut för pressen på utsidan. Uppväxten i en lyxvilla i Malibu med kock, hemhjälp, nanny, städare, trädgårdsmästare, assistenter osv. med en pappa som heter Aaron Spelling (producent för Beverly Hills 90210, Charmed, Sunset Beach, 7th Heaven osv.. listan är lång).Tillvaron var inte så glamorös och lycklig som den verkade på utsidan, så den boken rekommenderas varmt till er alla! 

image238


Karin har börjat läsa boken "Fat Broke &Lonely No More!"  som är skriven av Victoria Moran. Texten på baksidan lyder: "Victoria Moran is neither fat, broke nor lonely, and she´s telling the truth about how not to be any of those things, ever again. Everyone who has daughters should recommend this book to them - I know I will!" Det är en bok som man verkligen fastnade för! allt som skrivs känns som om det verkligen har en mening och en betydelse. Man blir inspirerad av varje mening, samtidigt som boken är skriven på ett skämtsamt sätt! Känner man att man behöver lite inspiration till en viktminskning, bättre sparande av sina pengar och att inte känna sig så ensam så rekommenderas denna boken varmt!
image239


Marika började läsa boken "Shopaholic Takes Manhattan" som handlar om den shoppinggalna Becky Bloomwood som bor och jobbar som finansreporter på TV i London. "Shopaholic" är en serie böcker och i just den här boken flyttar hon till shoppingmeckat New York med sin pojkvän och hamnar mitt i allt det goda, kändisskap osv.. men något går fel.. vad som händer det får ni ta reda på själva;) Läs boken!
image240


Nu är klockan halv ett här så vi borde egentligen sova, jag (Marika) ska faktiskt upp kl 7.00 imorgon, men Matilda springer fortfarande runt och packar för hon åker till Mammoth Mountain imorgon för grym skidåkning, fusk va!?;)

image241


God natt LA, God morgon Sverige!:)

Nee det blir nog inte sovdags än, vi är inte så trötta än... det får nog bli lite Björn Gustafsson ikväll också, han tröttnar man aldrig på;)

Puss och Kram från oss!

Middag på Newsroom

God morgon alla morgonpigga svenskar!

Här är det fortfarande kväll, eller ja, snarare natt nu!
Har vart en riktigt bra söndag idag! Blev ju som sagt hiking i Beverly Hills, och efter att vi duschat och gjort oss iordning bestämde vi oss för att gå ut och äta. Vi ville pröva på något nytt ställe och bestämde oss tillslut för Newsroom på Robertson blvd. Mycket trevlig restaurang med otroligt god mat! Precis när vi skulle gå in på restaurangen stötte vi ihop med två killar från MTV som böjd oss på ett stort event som ska hållas i veckan! Verkade jätte kul så det får vi hoppas att vi kan gå på.

   
Lax ceasar sallad, Tre blandade sallader med lax, och pasta med fisk
Mums!



Hiking i Beverly Hills

Hej bloggen!

Nu har vi tagit en välbehövlig dusch hemma hos Karin. Hikingen blev tillslut i Franklin Canyon i Beverly Hills och det var rena rama träningspasset. Otroligt härligt med strålande sol och svetten rinnandes nerför pannan. Det var väldigt vackert och kul att spana på alla enorma kändisvillor. Efter hikingen unnade vi oss en god kaffe på Coffebean och även lite shopping. Nu har vi som sagt gjort oss i ordning och är redo för en söndagkväll på någon mysig restaurang. Vi får se var det bär av..

image227
Matilda, Marika och en skrämmande orm

   
   

Ormen, Matilda och Marika, Marika, En kaktus, Karin och Marika, Matilda


Sunday morning

God morgon!

Nu har vi precis vaknat och dragit oss upp ur Matildas säng!
Nu står det frukost och hiking först på schemat, får se om det blir några snygga bilder från det sen!
Blev en sen natt med Björn Gustavssons klipp på youtube igår, alltså, går det att göra annat än älska den killen? han är våran idol! haha, han är ju störtskön!

Hoppas att allt är bra med er och att ni haft en toppen söndag! Det ska vi ha ;)

Kramar från oss!

Mys-pys i Matildas säng


Hej allihopa!

Nu ligger vi här alla tre i Matildas sköna säng och gäspar i kapp! mysigt! klockan är halv 2... vi borde sova nu med tanke på hikingplanerna imorgon... såååå pratar du med mig eller pratar du med en elefant? haha innan vi somnar får det nog bli lite Björn Gustavsson ;)

God natt LA, God morgon Sverige!  '

x
Marika Karin Matilda

Shopping på Rodeo

Imorse tog vi sovmorgon för en gångs skull, eller ja 10.30 kanske inte är sovmorgon för sömntutan Matilda, men i alla fall för oss andra. Efter en lång och härlig frulle tillsammans bar det av till Manhattan Beach där vi tog en liten strandpromenad och blev polare med några surfkillar i en liten surfshop:p 
Sedan drog vi in till Beverly Hills och shoppade, eller ja planerade framtida inköp, på Rodeo Drive. Vi hittade bl a en Ralph Laurenklänning för ynka 2,500 dollar(!!) och en mysig Juicy Coutouremjukisdress. Juicydressen kommer att inhandlas om en vecka och klänningen om några år hehe.

image225


image226

Efter all shopping åkte vi till favoritrestaurangen Sizzlers för en god sallads + efterrättsbuffé. Sedan hängde vi på Borders där vi läste en massa skvallertidningar och bara njöt av varandras sällskap!:) Snart drar vi hem till Matilda för en sleepover med film och mys. Imorgon planerar vi att hika uppe i antingen Hollywood Hills eller Beverly Hills:) 

God natt LA! God morgon alla pigga svenskar!:)

Puss

Slips-studier

Haha, satt och kollade igenom veckans bilder och hittade den här:

image219
Vad dom håller på med kan man ju fundera på ;)

Lördag

God morgon bloggen!

Nu sitter vi alla tre hemma hos Marika och käkar flingor som aldrig förr... Det är våran ätardag idag :)
Igår var sorgens dag, Sverige-besöket lämnade oss för kalla Sverige. Vi körde dom till flygplatsen och vinkade av dom, usch alltid lika trist när man vet att man inte kommer se någon på väligt länge...
Vi hade i alla fall tagit väl vara på hela dagen! Vi startade med en sväng till Beverly center för en sista shoppingtur, där inhandlades det bland annat 3 iphones.... Efter det blev det lunch på Cheescake factory (förvånade?) i Beverly Hills. Försökte dra ut på avskedet så länge det bara gick, men tillslut var det dags...
Efter flygplatsen åkte vi till Howard Huges center och shoppade lite så vi slapp tänka! Kvällen avslutades med middag på Ihop och myskväll hos Marika!

image218
Lägg märket till den vita näsduken Victor håller i handen... Vad gör man inte för ett sagolikt farväl ;)

Nu ska vi göra oss iordning och hitta på nåt kul! Vad vet vi inte än :P

Kramar
Marika Karin Matilda

Videoblogg

Haha, en videoblogg från igår när vi satt och fikade på Urth Caffé...
Som vanligt får ni ta oss med en nypa salt :P vi tycker det är skit svårt att videoblogga!!



Haha, Victor´s klockrena "å jag är såå glad för deee" (som Blondinbella skulle sagt) kom med på slutet i alla fall ;)

Ooops Eliot!

Den stora nyheten, samtalsämnet, Jay Lenoskämtet osv. här i USA är just nu New Yorks guvernör Eliot Spitzers lilla snedsteg.. Eller ja, lilla och lilla snedsteg. New Yorks guvenör, tidigare högt uppsatt jurist (där han bland annat jobbade hårt för att få bort brottsligheten i NYC, tillexempel prostitution). Den här till synes perfekta samhällsmedborgaren, maken och ledaren är avslöjad med att vara inblandad i en riktig härva med lyxprostituerade. Jag skulle inte vilja vara i hans kläder i detta läge eller framförallt inte hans fru och döttrar.

image217

Dagens planer

Ja igår blev det som sagt en sen filmkväll för oss alla... Men vi allihop är ändå uppe me tuppen! Idag vlir det lite shopping på Melrose (vi hann inte med så många affärer igår, det är ju en del..) Sen blir det då lunch på The Ivy innan vi skjutsar Arash och Victor till flyget för en lång resa hem till Sverige.. Det kommer bli lite tomt utan de här... även om de fått oss i trubbel pga vissa lappar hrrm.. (se tidagre inlägg). Men vi hoppas i alla fall på del 2 av deras gästinlägg och att de snart kommer tillbaka igen för de har också blivit förälskade i LA!

Här är en liten bild från när vi var på Urth Café igår.

image216

morningtime!

God morgon!

Blev en sen filmkväll igår! Juno var riktigt bra, kul att vi äntligen fick sett den! :)
Nu blir det jobb för min del i en och en halv timme, sen är jag ledig resen av dagen! sköönt!
Trist att Sverige-besöket åker hem idag..

Nu måste jag skynda mig!
Hörs om en stund igen! 
Kram Karin
 

Torsdagkväll

Nu är det torsdagkväll och jag (Marika) har precis kommit hem från min salsaklass!:) Jag älskar verkligen salsa, har aldrifg dansat det förrän jag kom till USA men ni ska veta hur kul det är, jag längtar tills jag blir nog bra så att vi kan gå ut på salsaklubbar, det ska visst finnas en jättebra i LA downtown där de har salsa på en våning, vanlig klubbmusik på en våning och någon annan slags musik på den andra, det är ett jättestort ställe! Nu kommer snart hela gänget (Matilda, Karin, Arash och Victor) hem till mig, det är FF här nu för min familj är borta hela helgen! Så vi ska nog kolla någon film eller så ikväll, kanske det äntligen blir Juno (som har legat här hemma i några månader men jag ändå inte har sett..). Sen imorgon blir det avskedsmiddag med Arash och Victor på kändistäta The Ivy!:) Skönt att vara ledig på fredag:)

Snart fredagmorgon i Sverige, hoppas ni får en bra dag!

Puss och kram
Marika

Gästinlägg nr 1

Hallå!

Idag den 14 mars ca 20.00, återstår det 24 timmar av våran vistelse I möjligheternas land!
Och slutet på våran resa, närmar sig med rasande fart. För 2 veckor sen lämnade vi Costa Rica med tårar I ögonen, efter 4 veckors äventyr innehållande allt från vulkan-promenader till fantastisk surfing och grymt underhållande risk o öl kvällar. Kändes det riktigt jobbigt att lämna landet!

Men när vi anlände till Usa och träffade 3 Svensk / Amerikaniserade brudar, som tog emot oss med öppna armar, försvann ångesten fort!

Efter en kort shopping tur I Hollywood och en snabb middag på nått hak downtown, fick vi veta att kvällen bara hade börjat och fest var att vänta! Sprit inhandladess och kosan styrdes mot Karin´s fashionabla lya! Knappt hade vi korkat upp första bärsen inannan 3 borttappade svenska piloter hemma hörande I San Diego ringde upp och medelade att deras bil havererat någonstans mellan LA och San Diego när dom var ute på nån form av lördagsutflykt.(?) Självklart för dem var att slänga sig I en taxi o åka upp till LA ( det är ju mer eller mindre på vägen till San Diego?.) och tillbringa kvällen med oss!

Det hela slutade I alla fall med en skit trevlig kväll som jag förutsätter att alla redan läst om, då den redan varit på tapeten här på sidan. Så där har det sedan fortsatt mer eller mindre under hela våran vistelse här. Shopping, fancy restauranger, cab cruising och kändis konfrontationer har blivit en del av vardagen.

Och att komma hem till en slaskfylld 0´C vardag där den största kändisen man möjligtvis stöter på är kärringen I porten bredbid som var med i tv4 o skrapade triss känns som något av ett nerköp..   

Men misströsta ej! Vi kommer garanterat tillbaka.. Det är några små bekymmer som måste lösas, inget stort.. Green card, jobb, boende, bil.. Ja lite smått o gott..


So long suckers!

Peace


Victor o Arash ( Sverige besöket ) aka virgin boys..



Svenskt?

Haha, hittade detta inne på Kitson, Olika smaker att tillsätta i drinkarna!

image214
 
image215

Alltid lika kul när man hittar något svenskt här :)

Vill ha!!

Hittade sjukt snygga skor idag på Theory vid Melrose

image213
Endast  350 dollar....

Typisk dag i LA

Har sett att vi fått ganska många förfrågningar om vad vi egentligen gör på dagarna. Alltså vad vi gör när vi jobbar osv. Eftersom vi alla tre har ett ganska liknande schema tänkte jag att jag kunde dra "en typisk dag" så ni får lite bättre inblick i våra liv här.
Klockan 7 på morgonen börjar vi jobba. Vad vi gör då är lite olika, men det är i stort sett att packa luncher och fixa barnen iordning för skolan. Ungefär klockan 9 är vi färdigjobbade för morgonen. Då har vi ett break fram till ca klockan 3. Därimellan hinner vi med en väldigt massa roliga saker! oftast blir det gym (nästan varje dag), skvaller på Starbucks (Barnes & Noble) , lite shopping, eller något annat som vi känner för just den dagen. Idag blir det i alla fall lite avskeds-shopping med Sverige-besöket! När vi sedan börjar jobba beror det ju helt på vad barnen har för aktiviteter osv. Deras planer är våra planer! Vi avslutar dagen runt 7 tiden med middag med våra värdfamiljer (även det kan variera). Söndagar är våra hel-lediga dagar. Dom är heliga! sedan är vi lediga större delarna av lördagen (ganska ofta hela), och även fredagar brukar vara lite kortare dagar.
Med detta vill jag också poängtera att detta är våra dagar. Det innebär inte att alla au pairers scheman ser ut såhär! väldigt många jobbar hela dagarna, och slutar tidigare på eftermiddagen. även helgerna varierar.

Var bara lite kort, men en del av er kanske fick en bättre hel-bild av oss?

Nu blir det shopping!

Puss och Kram
Marika Karin & Matilda

Nya besökare

Vet ni att vi fyrdubblade våra besökare igår? :) Jättekul och det ska bli spännande att se hur många som stannar.
Tack för all push, pepp & idéer!

livlig diskussion

Två tre-åringar diskuterar:

I: Tell me a city they could go to (deras Barbies)
A: Disneyland?
I: nooo, a city!
A: like Legoland?
I: nooo, a city! like... Hawaii, or Sweden!


Haha, ibland är dom bara för söta....

En torsdag i LA

Nu har ännu en dag vaknat till liv här i LA. Livet känns underbart just nu och vi hoppas på ännu en solig dag. Våra planer är att åka in till Beverly Hills med vårat sverigebesök för att avnjuta lite shopping och en latte. Runt tre tiden börjar vi jobba alla tre och senare ikväll har vi planer på en avskedsmiddag för sverigebesöket som åker hem imorgon efter två veckors semester i LA. Senare idag får ni också läsa ett gästinlägg från sverigebesöket där de berättar hur deras tid i LA har varit..

Nej, nu bär det av till Beverly Hills som sagt..

too late night!

Efter den underbara filmen och alla tårar var det dags för mig att ta mig upp ur Matildas sköna soffa... verkligen en såndär kväll när man bara ööönskar att man var ledig imorgon! Måste i alla fall tacka Victor & Arash som har kört runt på oss, och speciellt mig ända sedan dom kom hit känns det som! Kommer nog inte bara sakna vrålåket utan dom också ;)

image212


Nu är det verkligen läggdags!! borde sovit för lääänge sen!

Puss och Kram
Karin

The notebook

Tårar, tårar och ännu mera tårar. Uj, så fin filmen var. Vi vill verkligen rekomendera den till alla som inte redan har sett den!

Godmorgon Sverige, godnatt LA!
Marika, Karin, Matilda.


movienight big time

Nu blir det filmkväll för vår del! The notebook, har hört att den ska vara bra så vi får hålla tummarna!
image211

Puss och Kram

Lyxspa!

image210


På fredag åker jag (Marika) ner till Newport och går på SPA med Stina på lyxhotellet St Regis!:D Det kommer bli massager osv, vet inte riktigt exakt vad jag ska ta än, men det kommer bli en heldag där i alla fall, åhh vad jag längtar!:D

image209

VIP-call

Jaha, "Driftstopp" en natt till! dom på blogg.se verkar inte tänka på att deras stopp alltid infaller på bästa bloggtid i LA ;)

Hittade en bild från när vi var på W i Westwood, haha...

image208
Marika och Matilda

Lite mer shopping..

Här är några klänningar som inhandlades i helgen på American Apparel... gillar speciellt den svartvita! Till helgen kanske ni får se hur de ser ut på!:p

image207 


Klippt och klart!

Nu har jag precis kommit hem från frisören, eller vad man nu ska kalla henne. Tror i alla fall håret blev helt ok, även om det bara tog 10-15 min!!! Hon toppade bara håret men i Sverige brukar det ju ta i alla fall en halvtimme.. men men det kostade i alla fall bara 20 dollar (ca 130 kr) så det funkar ju hehe. /Marika

Shopping del 2.

Vi shoppade som sagt en hel del den här helgen.. och här kommer bilder på ännu fler nyshoppade plagg!

image204
Två klänningar från Forever21
image205
Blå tights, oversize linne och en lila kjol från American apparel
image206
Bikini från Victoria´s secret

Ojojoj

Shiiet vad det har hänt mycket här! Vi hade ju som sagt lite blogginspiration igårkväll (imorse för er) så det verkar ha gett resultat, nu ska vi försöka hålla det här!

Matilda och Karin har ju precis berättat om sina dagar, tyvärr så kommer inte jag (Marika) att träffa de något idag.. Men jag har i alla fall varit och tränat imorse och snart ska jag gå och klippa mig vilket verkligen behövs. Det känns som om det var en evighet sen jag gjorde det, det har varit så fullt upp med annat.. Men imorgon blir det i alla fall träff med tjejerna, Victor och Arash på förmiddagen med lite shopping och en latte skulle jag tro!:) Det blir mysigt! 

Shopping del 1

Har ju inte fått lagt upp några bilder från förra helgens shopping!
Här kommer i alla fall första delen, Alla tre plaggen är från American Apparel

image203
Den mörkblå och vita "klänningen" (stora t-shirt´s) kostade 30 dollar styck, och den svarta kjolen kostade 28 dollar. Lite kul att priserna även står med i SEK på prislappen :) enligt den kostade "klänningarna" 249 kr styck, och kjolen 239 kr. Haha, billigare att köpa dom här ;)

Filmar du?!

För Karin tog det 6 månader att hitta "filmfunktionen" på hennes kamera, för Victor tog det 30 sekunder....
livet är bra orättvist ibland va? ;)

Så här såg det ut när det väl fungerade i alla fall :


Så kan det gå!

Balklänning till salu

Nu finns min balklänning ute till försäljning på blocket. Det är en ljusgul forever yours klänning med otroligt fin paljettbrodyr i samma färg. Den är köpt på bröllopshuset i Linköping för 4200 kronor och endast använd en gång! Om det är någon som är intresserad, gå in här och titta: blocket.

image202
Klänningen näst längst till höger. Tydligare bild finns på blocket.se
Det är en perfekt klänning om man vill känna sig speciell!
Det gjorde i alla fall jag, Kram Matilda :)

En liten pojke!

Välkommen till världen lillen :)

Fick reda på den glada nyheten att min kära vän Elina hemma i Sverige blivit moster idag (inatt?)!
En liten pojke blev det! Bra jobbat Marja!

All lycka till er!

Puss
Karin

Graderobs-grubbel

Hej Hej!

Idag ska jag, Karin, börja jobba mycket tidigare än vanligt så vi får se vad det blir av den här dagen! Får bli lite snabb-träning och så nu på morgonen bara! Imorgon ryktas det om förmiddags shopping så jag får väl hålla mig tills dess ;) Slutar i alla fall tidigt ikväll också så det är skönt... antar att vi ska träffa sverige-besöket Arash & Victor som kommer tillbaka till LA från San Diego ikväll! Måste medge att jag saknade vrålåket igår ;)

Nu måste jag städa upp här lite! Kanske får en ny garderob i mitt rum idag, och de behövs kan jag säga... haha, börjar redan få sjuk ångest  över hur jag ska få en alla grejer om ett halvår....

Hörs lite senare igen!

Puss och Kram

Dagens planer

Det verkar vara flera personer som har missförstått att vi faktiskt är 3 tjejer som driver den här bloggen. Hur man nu kan missa det, haha! Idag blir det ingen gemensam träning med vår PT, utan vi har alla tre olika planer. Jag, Matilda, ska i alla fall ta en promenad på strandpromenaden i Venice beach och sedan åka till Victoria´s secret för att byta storlek på min nya bikini. Vad Karin & Marika ska hitta på får ni läsa om senare..

Kram Matilda

Välkomna!

Oj, vilken överraskning vi vaknade upp till denna morgon. Antalet besökare har ökat mer än någonsin i natt, och vi förstod inte varför förrän vi kollade in mest aktiva listan på blogg.se. Där ligger vi ju med för sjutton.. Det känns jättekul att vår blogginspiration igår gav resultat och nu ska vi försöka att hålla den statusen varje dag!

Nu vill vi förstås välkomna alla nya läsare till vårat liv i LA!  :)
Massa kramar från Marika, Karin & Matilda!

The REAL desperate housewives

Jag vet hemligheten bakom dom riktiga Desperata hemmafruarna!
Om det är någon som är nyfiken på vad en sådan gör... Jag "bor" nämligen tillsammans med en! Man kan undra hur många gånger per dag som jag frågar mig själv (och Marika och Matilda) vad man egentligen behöver en Au pair till när man själv inte jobbar. För att bekräfta lite mer exakt vad en hemmafru gör här (jag har ca. 15 st att utgå från..) så är det nog nästan precis vad ni tror. Större delen av dagarna består av att springa på gymmet och skvallra (allt för att hålla sig uppdaterad), shoppa, shoppa, shoppa, prata i telefon, klaga lite, prata lite mer i telefon, spendera en liten del av dagen med sina barn, och laga mat (eller köpa hem mat) tills deras man kommer hem (det är inte så många som ligger med trägårdsmästaren faktiskt, haha).
Ibland är det nästan skrämmande att se hur deras dagar ser ut... Haha, behöver jag tillägga att jag vet allt det senaste skvallret om nästan allt och alla i Beverly hills området? Jag klagar inte ;)

Puss och Kram
Karin


Shopping i LA!

Shopping har det som sagt blivit väldigt mycket av den senaste tiden.. och vi har en hel massa plagg att visa upp för er. Bilder på det kommer imorgon. Det mesta är inhandlat på American aparell, Forever21 och Victorias secret. Har vi någonsin sagt att shoppingen i LA är den bästa? :)

American Apparel

I helgen blev det lite shopping på American Apparel i Hollywood!:) För min (Marikas) del blev det två klänningar och en tredje klänning blir det till helgen också, vet bara inte vilken färg jag ska ha av den än.. hmm..

image201

Dagens andra poetiska ord

Nöj dig aldrig med någonting förutom det allra bästa! ♥

Det är det vi lever efter numera..

Big Wok

Det låter som att det ska vara en jättegod restaurang. Såhär går det till, man tar en eller två skålar och fyller de med jättetunt skivat rått kött (kyckling, lamm, biff, fläsk osv allt finns), grönsaker (hur mycket grönsaker som helst att välja på), tofu, nudlar osv, sen häller man på de såser man vill ha (soja, bbg oil, regular sauce, vitlöksvatten osv) sen går man vidare med skålarna till några söta asiatgubbar som wokar allting på en stor wok framför ögonen på en. När man satt sig tillrätta vid sitt bord med sin mat får man också gott bröd, sesamfrön, ris osv till.. Allting verkar bra, notan är högre än en lyxrestaurang (23 dollar per person!!!). MEN maten är inte ens lika god som den jag slänger ihop här hemma på 15 min... jag blir lika besviken varje gång.. tänk om jag kunde bestämma över de där 23 dollarna så hade jag gått på värsta lyxrestaurangen och beställt något riktigt smaskigt eller kanske gått på Sizzlers OCH Soupplantation, för pengarna skulle räcka och bli över till ett besök på varje ställe!! Men men man får inte bestämma allt här i världen.. Men då vet ni i alla fall, slösa inte era pengar på Big Wok även om det är ett grymt populärt ställe.. fattar ingenting..:s

image200

Big Wok i Manhattan där vi åt middag idag.. mår just nu lite dåligt pga den middagen...

Slut på Gynning?!

Vi behöver ännu en uppdatering från er där hemma i Sverige!
Har det sista avsnittet med "I huvudet på Gynning" sänts på kanal 5?!  Började bli lite upprörda här när vi såg att de inte kommit upp något nytt avsnitt på webbtv, för de brukar väl sändas på tisdagar?
suck, vår stora svenska underhålling! vad ska vi nu kolla på?! går det någon annan bra serie på 5an nu?
Vi håller i alla fall tummarna för att avsnitten med Gynning inte är slut än!

Livet är bra tungt ibland!


Desperate housewives inspelning

I veckan var jag (Matilda) på universal studios med mitt Sverigebesök Arash&Victor. Eftersom att jag har varit där tidigare och redan sett allting, såg jag mest fram emot att få åka den guidade turen genom desperate housewives gatan. Den kan man ju aldrig se för många gånger. Men när vi väl kom dit var gatan helt avspärrad och guiden var tvungen att stänga av sin mikrofon för att inte störa inspelningen som pågick innanför avspärrningen. Då var det oerhört svårt att låta bli att hoppa av tåget, springa rakt in genom avspärningen och ge Eva Longoria en stor kram, det kan jag lova er. Så nära, men ändå så långt bort!
image199
Närmare än så här kom vi inte..

Vad händer i Melodifestivalen!?

På något sätt kom jag idag in på veckorevyns hemsida och såg då några frågor gällande melodifestivalen som ju är i full gång i Sverige. Men jag fattar ingenting, Sibel? hur kunde hon komma med? alltså jag har inte ens sett melodifestivalen så jag kanske inte ska säga så mycket, men när jag läste vilka som var med så fattar jag ingenting!?:s Hur kunde dem komma med? Vem var bäst på melodifestivalen och vilka sög? Vi behöver få riktiga uppdateringar från er där hemma! För det enda vi vet säkert det är att Björn Gustavsson var absolut bäst!!!:D Vad skulle vi gjort utan honom är ju den stora frågan?

image198

poetiskt

"Avsluta varje dag och var färdig med den. Du har gjort vad du har kunnat." sa någon...

De har han fan jävligt rätt i!

Äntligen!

Nu är det äntligen klart, den 20 juni kommer Petra och hälsar på mig (Marika)!:D Resan är nu bokad och klar!
Hon ska också få det stora privilegiet att träffa på storbloggarna Karin och Matilda!!;D Hon kommer vara den enda personen Karin och Matilda får träffa från mitt "svenska" liv. Jag längtar så mycket tills hon kommer!image197

Bilder från helgen del 2.

Det verkar som att det finns två tjejer till på den här bloggen som har en otrolig blogginspiration ikväll. Jag antar att vi allihop har fått lite dåligt samvete för vår dåliga uppdatering den senaste tiden! :) Jag har i alla fall fortfarande en del bilder från helgen att bjuda på..

Karin, Matilda, Marika, Arash & Victor
En kaffe på borders efter ett hårt träningspass
Karin & Marika spanar in Hollywood skylten

Kram Matilda

Ingen kickar fotboll som hon...

Marika bjöd på oanade talanger på beachen i söndags!
tyvärr fick kameramannen (kvinnan) inte med början, så vi vet ju faktiskt inte ens hur många det var egentligen...



11, haha jaa... Bra jobbat (A)marika

Stipendium, hur gör man!??!

Eftersom vi alla tre verkligen älskar den här staden så är vi grymt taggade att åka tillbaka efter att vi är klar med vårt år här som au-pairer! Men då för att plugga istället, men hur gör man med stipendier osv..??? Man vill ju liksom inte leva på vatten och bröd.. Är det svårt att få stipendier och vem/vad ska man vända sig till!? Vi är väldigt tacksamma för tips!:)

Kändisspaning

Förra veckan såg vi ju Nicolette Sheridan när vi var och spatserade på shoppinggatan Robertson och på Urth Cafe i Beverly Hills och på Melrose Avenue håller en hel massa kändisar också till och de flesta är ju ute på veckodagarna så vi oftast jobbar, men vi träffas ju ändå ganska ofta på veckorna och tar en fika. Så på torsdag när vi ska träffas för att bl a diskutera vår Hawaiitripp så ska vi träffas på Urth Cafe och kanske spana lite kändisar samtidigt:p Annars så är det ett väldigt mysigt ställe också med gott kaffe, dock inga gratistidningar som på Barnes & Nobles och Borders, men vi får helt enkelt klara oss utan de på torsdag hehe. Nä men nu är det ändå så fint väder ute så vi kan sitta och njuta av solen och varandras sällskap såklart!;D

image192

Lindsay Lohan på Urth Cafe

Sverigebesöket!

Jag har världens blogginspiration ikväll, har ju faktiskt inte kunnat blogga ordentligt på två veckor med tanke på mitt Sverigebesök. Men nu har de åkt iväg på en två dagars tripp till San diego för att hälsa på våra goda vänner där nere.
 
image191


Arash & Victor från min hemstad Finspång. Här sitter de och äter pannkakor på "the OC" cafét. Glömde kanske nämna i det senaste inlägget att det är deras bil vi glider runt i.. ;)

Kram Matilda

Cheesecake!!

I söndags var vi på Cheesecake Factory igen, men denna gång inte för den underbara maten utan för de fantastiska cheesecakerna som man nästan kan dö för!! Vi var på The Grove och satt ute på balkongen i mer än en timme i väntan på att vår 10.50-bio skulle börja och njöt av de bästa cheesecakerna, bl a "Black-Out Cake", "Godiva Chocolate" och någon med Kahlua och kaffesmak som nog var de godaste!:) Mmm det ska va gott att leva annars kan det kvitta!

image190

Godiva Chocolate ngt...

Svensksommar

Hur mycket jag än älskar LA så har jag lite svårt att förstå att jag faktiskt inte ska komma hem ens i sommar...
Sommaren tycker jag är speciell hemma i Sverige! kommer saknar mitt Lysekil... och såklart även Smögen och Kungshamn! Hittade en bild från en förfest i Vallevik på Smögen i somras, starka känslor det där...

image188
Med på bilden är även Linn, en grymt saknad person! ♥

Puss och Kram
Karin

Vrålåket

Nej, nu tyckte jag att Karin (i det tidigare inlägget) sa godnatt lite väl tidigt. Jag har ju en del bilder att bjuda på jag med! Här är vårat nya vrålåk som vi glider omkring med på vägarna i LA:
image185


Inte helt fel va?

Matilda

Driftstopp(?)

Blogg.se har inte velat fungera alls för oss idag! Driftstopp mellan 02.00-04.00, okej, men klockan 06.00 fungerade det fortfarande inte!! Höll på att bli tokig på "sidan kan inte visas"... Nu verkar det i alla fall som om det fungerar igen! Tur det...


Blev ute träning för våran del idag! Skönt att få vara ute i solen och träna samtidigt! Blev dock inte beachen, utan parken idag. Fungerar bra det också ;)

Längtar tills jag får tag på resten av bilderna som vi tagit i helgen. Ska bli kul och se om det blev några bra från när vi var uppe vid Hollywood skylten, även om Victor hade en bra kamera så vet vi ju inte om han är en lika bra fotograf ;)

Hoppas ni får en toppen dag!

God morgon Sverige, God natt LA!

Kram


God morgon

God morgon!

Usch vad segt det var att stiga upp imorse när det var helt mörkt ute! klockorna här ställdes ju om en timme mellan lördag/söndag, så nu är det mörkare på morgonen och ljusare på kvällen!
Idag blir det träning tillsammans för oss alla tre! känns som om det var evigheter sedan vi tränade allihopa samtidigt nu.. Matilda har ju haft fullt upp med sitt sverige-besök ;)

Fick förresten två Starbucks koppar igår! Inte för att jag dricker kaffe speciellt ofta hemma, men dom funkar säkert bra till vatten också :)

image184

Nu måste jag gå! Marika och Matilda väntar utanför :)

Hörs lite senare!

Puss och Kram Karin

Student-video

Haha, ja... va ska man säga!? 5 fulla/trötta svenskar på in and out burger i Hollywood mitt i natten...



Haha, gillar Marikas kommentar om att "aaa, nästan ett år sen är det ju faktiskt"

Get lost fuckers!;)

image183

Denna lapp hittades på Marikas bilruta när bilen stod parkerad utanför Karins hus, MEN det värsta var att den hittades av Karins värdtfamilj som då freakade ut och skickade SMS till Karin om en "really nasty note from a neighbour on Marikas car, what´s going on girls?" Karin och Marika fattade såklart ingenting men freakade också ut (mest pga att Karins värdfamilj sett lappen)! Sen fick de veta att lappen var skriven av inga mindre än Victor och Arash!!!! Kul skämt fuckers!!;) Eller ja, det hade kanske varit kul om Marika själv upptäckt den, men hon är ju lite blind så...

Helgen i bilder del 1

Här kommer lite bilder från helgen som gått :)

image177
Marika och Matilda kör bästa poserna inne på toan :) Matilda har för övrig på sig ett av helgens shoppingplagg från American apparel, den lila kjolen.
     

Matilda och Marika på Les deux, Karin, och hur det ser ut vid handfaten på alla uteställen! (finns allt från hårspray till tuggumi som man får använda bara man betalar).


Matilda dagen efter....


Hittade ett klädmärke i en sportaffär som hette Marika! lite kul tyckte vi ;)

Kommer mer bilder i ett annat inlägg! kommer också komma upp ett par videos...

Hoppas att allt är bra med er!

Puss och Kram



Busy weekend

Hej!

Har ju som sagt vart en busy weekend!
På fredagen åkte vi en sväng upp till Hollywood-skylten och fotade lite där (bilder på det kommer). Senare på kvällen bestämde vi oss för att gå ut! Det blev först förfest på Arash och Victors hotell, och sedan bar det av in till Hollywood. Tre klubbar (Les Deux, LAX och Highland) och en In and out burger hann vi avverka innan kvällen var över! Trevligt! Blev även mycket uppskattad allsång på vägen hem i taxin... Haha... Vi hade nog tur att taxichuffören nöjde sig med onda blickar!
Lördagen bjöd på fint väder och bra shopping! det har nästan vart American apparel för hela slanten den här helgen, så mycket fint! :)
Var väl egentligen planerat utgång på lördag också, men sega som vi var blev det inte rikigt så! efter att ha hängt på killarnas hotellrum med beslutsångest över vad vi skulle göra med kvällen bestämde vi oss i alla fall för att ta en sväng runt Santa monica. Kvällen blev kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss... lätt att vara efterklok ibland...
När vi vaknade på söndag morgon var det strålande sol! Vi packade ihop oss alla 5 i cabben och drog iväg till Malibu. När vi väl var där insåg vi att vi nog gillade Santa Monicas strand bättre och åkte tillbaka igen ;) Blev en väldigt härlig hel-dag på stranden! kvällen avslutades med en mycket god middag på Buddhas Belly i Santa monica, och sen blev det cheescake på Cheescake factory (mums!) och bio på The Grove. Vi såg The Other Boleyn girl, bra film!

Nu ska leta lite bilder från helgen som ni ska få se!

Kramar så länge!
Marika Karin & Matilda


Nytt inlägg (äntligen)

Jag hade egentligen bara tänkt lägga in några underbara bilder från helgen och skriva "Anledning till dålig uppdatering denna helg". Men nu har jag så klart glömt kvar kameran i ett hotellrum i Santa Monica. Jag får lägga upp bilderna senare, och jag lovar er att ni kommer förstå varför vi inte har lagt ner så mycket tid på att blogga den här helgen. Sol, strand, fest, shopping, cab, hollywood.. livet har inte varit så här bra på länge! Nu är det dags för mig att börja jobba. Karin & Marika ligger fortfarande kvar på stranden och gottar sig.

Kram Matilda

Älska Entourage!

Jag kollade faktiskt två avsnitt idag och det är extra kul att se den serien nu när man bor här i LA!:) För man känner igen sig överallt, i ett av avsnitten jag såg idag var de faktiskt på ett Coffee Bean som vi varit på och så åt de på en restaurang som ligger precis brevid Beverly Connection (ett litet mall brevid vårt älskade Beverly Center), de tränade också på ett Gold´s Gym (vilket jag också gör, tyvärr inte samma..) De åkte också förbi en massa gator där vi varit, så det är lite kul. Men det bästa med allt är ju Adrian Grenier som spelar Vince, yummie!!;)


image176

Nä, nu ska jag kolla ett till avsnitt innan vårt msnmöte startar. Under mötet bestäms planerna för imorgon (fredag), det kanske blir Nordstrom Rack på förmiddagen:) Planerna för helgen bestäms förhoppningsvis också då, utgång fredag eller lördag? Ja vi berättar så fort vi vet, annars önskar vi er en god morgon där hemma! God natt till alla här i LA!:)
Puss & Kram
/Marika

Hawaii

God Morgon!

Fick ett mail nu i morse om att vi borde kolla upp flyg till Hawaii med American airlines, eftersom dom hade så bra priser just nu. Självklart var jag tvungen att gå in och kolla upp hur bra priser dom hade... 138 dollar!!! Det är ju ingenting!! och precis runt det datumet som vi tänkte åka! Kan knappast bli bättre :) Nu måste jag försöka få tag på M & M så vi kan boka innan alla biljetter tar slut!

image175

Vi är så sjuukt taggade! :)

PUSS!

Bildrapport från helgen

Vi lovade ju lite bilder från helgens händelser, men nu råkar det vara så att Matilda tagit nästan alla kort med sin kamera och på något sätt så funkar inte hennes msn så vi andra kan inte få hennes bilder!! Hennes msn har inte funkat på flera veckor, vi håller på att få panik eftersom vi inte längre kan ha våra vanliga "livingla-msn-möten" varje kväll!!:( Så är det någon som kan lista ut vad det är för fel på hennes msn så kan jag inte beskriva hur glada vi skulle bli!!

Men några bilder tog vi med Marikas kamera i alla fall!

Här har vi några glada festare väntandes på taxi, vi blev ju som sagt ganska många till slut!:D

image171

image174

Nu ska jag sova! Klockan är redan åtta på morgonen i Sverige, så god morgon där hemma och god natt från oss!:)
Puss puss!
/Marika

I huvudet på Gynning

Kom nyss på att jag har TVÅ avsnitt av I huvdet på Gynning att kolla på! Lycka!! Kvällen blir kanske inte så tråkig trots allt! :)

image170



Fan va kul det var att se det senaste avsnittet där "Carolina vill bli filmstjärna i Hollywood". Man känner ju igen sig överallt! Kanal 5 och webbtv is the shit!

Hårdträning

Har vart ännu en dag med härlig sol! Helt underbart att kunna sitta ute och njuta efter träningen! Blev en sväng till Borders idag för att spana i skvallertidningar! Stötte även på våran PT på gymmet som vill boka in oss ALLA dagar nästa vecka, shit, nu verkar hårdträningen dra igång på allvar.. Antingen så har han saknat oss då vi inte haft någon träning med han på en vecka, eller så tycker han helt enkelt att det är det enda sättet att någonsin få oss i form! haha..

Nu blir det till att städa lite här! usch vad det ser ut... men det är väl lite träning det också ;) haha...

Puss och Kram

Bättre sent än aldrig!

Kom på att vi nog aldrig fått recenserat "Step up 2 The streets". 
Det var i alla fall i vårt tycke en mycket bra film! Tycker man om romantiska dansfilmer i vanliga fall, så trillar denna lätt in bland favoriterna! Channing Tatum som var vårt stora dragplåster till att se den var dock inte med så mycket, fast han ersattes mycket bra av Robert Hoffman, ojojoj.....  puh... han skulle man inte tacka nej till ;)

image168



image169

                                        Robert Hoffman - Veckans hunk

Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!
Nu ska vi och träna!

Puss och Kram

Bye bye "huni"!

Igårkväll var det dags för Aaron att lämna landet och¨åka hem till England... Och detta på obestämd tid! Vi har ingen aning om vi kommer att se honom om tio år eller kanske bara några dagar...:/ Två av oss hann inte ens säga "hej då" så det känns lite skumt. Men det kanske finns en chans att han kommer tillbaka inom tre veckor vilket ju inte vore helt fel!:) Annars så kommer vi att sakna honom grymt mycket!

image167

Grattis bloggen!

Glömde bort att bloggen fyllde 1 månad i söndags!
Tiden går fort när man har kul...
Grattis bloggen :)

Nya vanor

Blev inte Urth Caffé ikväll, utan sedvanliga Cheescake i stället! Inte fy skam det heller ska jag säga :) Blev en latte för oss flickor som redan ätit middag, och mat för pojkarna (Arash och Victor som hälsar på från Sverige).
Känns lite kul för oss att vi under den senaste tiden skaffat oss ett socialt liv även utanför helgerna. Innan har vi alltid vart så trötta och sega att vi bara träffats några förmiddagar på veckodagarna och sedan hela helgerna. För ett tag sen insåg vi hur tråkiga vi är, och bestämde oss att vi måste gå ut och göra mer saker även på veckorna! Väldigt bra beslut tycker jag :)

Ne, nu ska jag sova! Måste ladda upp för vårat stenhårda träningspass imorgon! puuh....

God morgon Sverige!
God Natt LA!

Kram Karin 

Urth Caffé

Ikväll blir det nog en lugn kväll för Living LA gänget! pratas på att gå och fika på super mysiga Urth Caffé i Beverly Hills :) Inte bara super god mat utan också väldigt yummi efterätter, inte helt fel det inte! Kanske blir en liten promenad på närliggande Rodeo drive också, så fint där på kvällen med alla lampor!

image166
Imorgon blir det seriös träning igen! har vart lite si och så med det både måndag och tisdag! Beach 2008 närmar sig skrämmande fort här...

Hoppas att ni sover så gott nu :)

Kram!

Svedka?

När vi var ute på nattklubb i fredags frågade någon oss om den svenska vodkan Svedka. Vi hade aldrig hört om den förut och blev väldigt nyfikna. Dagen efter när vi var i mataffären så var den ju där.. Svedkan. Nu undrar vi bara en sak, vad är detta? Är vi otroligt efter eller är det någon ny vodka som vi inte har sett på grund av att vi inte har bott i Sverige på ett halvår?

image165


Sorry

Hej hej!

Ne usch, skärpning på oss! bara för att vi har vart helt döda hela helgen behöver ju inte all verksamhet här dö! Dåligt av oss! lovar bättring där...

Blev ju utgång både på fredag och lördag! mycket trevligt båda dagarna. På söndagen var det dags för San Diego-gänget att åka hem igen, men innan det hann vi med att strosa runt lite och shoppa i Santa Monica. Fint väder med sol :) kan man aldrig få för mycket av! 

Igår var det jobb som vanligt.. segt... kvällen förgylldes dock av bio! vi såg Jumper, kanske inte världsklass, men helt okej! Vi ville egentligen se The other boleyn girl, men eftersom Marika inte kunde följa med väntar vi med den tills hon är med oss :)

Ne nu måste jag jobba igen! hoppas att ni också haft en toppen helg! 
Kommer upp bilder från våran helg lite senare också... 

Kramar från oss!  
 

Nicolette Sheridan

Här kommer den utlovade videon :)



DH-kändis på Robertson

Igår (lördag) tog vi en liten tur på gatan Robertson (många coola butiker och fina små restauranger och caféer) med svennarna Arash och Victor. När vi passerade ett litet lunchställe var det fullt med paparazzis utanför och några minuter senare kommer Nicolette Sheridan (Edie i Desperate Housewives) ut med några kompisar. Vi fick några bra bilder och till och med en film eftersom vi stod ungefär en halv meter ifrån henne. Men stackars människa, måste ha med sig vakter och ha värsta planeringen bara för att gå ut och käka lunch...




Sedan strosade vi vidare och Arash och Victor shoppade loss.

Videon kommer så fort den är uppladdad på youtube, vi kan utlova riktig "E!-news" kvalité;)

Sunday morning

God Morgon


Nu har vi precis vaknat! Bättre sent än aldrig;)

Blev utgång även igår. Oväntat fick vi också besök från San Diego, plus Arash och Viktor från Sverige, så vi var ett galtt gäng på 8 personer som drog ut! Vi gick till W även denna kväll. Mycket trevligt. Eftersom klubbarna här stänger jätte tidigt blev det även lite efterfest på en sorority :) Haha, sådär kul kanske, Kappa Kappa Gammma!! Haha...

Avslutade även med ytterligare en efterfest hemma hos Karin där alla tillslut somnade! Trångt, men mysigt.  


Nu ska vi till Santa Monica och få en facial treatment. Ska bli grymt skönt!


Hoppas att ni har haft en toppen lördag!


Kram


Oplanerad utgång

Hej!

Förlåt för en lite sen uppdatering! Blev en lite oplanerad utgång igår...
Min och Matilda´s kväll började i alla fall med middag tillsammnas med några UCLA studenter. Dom hade även planerat att gå ut under kvällen så vi var inte sena att haka på. Efter lite förfest hemma hos dom åkte vi till ett hotell i Westwood som heter W. Vi hade inte vart där innan så det var kul att testa på något nytt! Hotellet hade en stor bar som även användes som nattklubb. Super fint verkligen! Där träffade vi ett roligt gäng producenter, writers och directors från MTV som vi hängde med! Blev en sjukt kul och väldigt lång kväll!
Båda vi skulle dock upp och jobba klockan 9 imorse... sådär kul....

Idag får Matilda besök från Sverige! Arash och Viktor kommer hit för att leva livet i LA i två veckor :)

Hörs lite senare!

Kram Karin
 

Tuggummi USA vs Sverige

Åh.. insåg precis att jag måste städa! Usch vad trist...
För att slippa undan en stund till så kan jag berätta om vilken upplevelse vi hade idag!
Det låter säkert jätte dumt för er där hemma, men för oss blir det en så stor grej.
När vi var på gymmet idag så skulle Marika lägga in sin väska i skåpet, och så utbrister Karin plötsligt:

- Marika, vad är det där?
- Vadå? 
- Har du Extra tuggummin?! Från Sverige?! och du har inte sagt något till oss!!!! 
- Men dom är kvar sen jag var hemma i julas...

Här har hon gått runt med svenska tuggummin sen jul och inte sagt något till oss! tur var att hon hade två kvar! Ett till Karin och ett till Matilda (flera månader gamla spelade ingen roll). Tror aldrig jag har tuggat på ett tuggummi så länge som jag gjorde idag! Nu måste jag också tillägga att tuggummina här inte alls är något fel på, inte egentligen... dom är bara... annorlunda! Det finns faktiskt sorten Extra här också, men det är ändå inte samma... Alla tuggummitillverkare här packar in varje tuggummi i ett papper, och sen är det konstiga former på dom också...

image163
Amerikanska till vänster och svenska till höger

Haha, förlåt, förstår att detta är helt ointressant för er...

Men tänk att så lite kan göra så mycket!

På tal om det, hade ett meddelande inspelat på min telefonsvarare idag (min amerikanska mobil) på svenska! shit vad förvånad jag blev! tror inte jag fått meddelande på den mobilen från någon annan svensk än dom som bor här innan! chockad jag blev! men riktigt kul:)

Ne, usch vad mycket strunt det blev nu!
Ha en fortsatt bra kväll! :)

Puss och Kram



RSS 2.0