Att lära känna ett nytt land

Vi hade verkligen ingen aning om vad LA var innan vi kom hit. Eller vi trodde väl att vi visste vad det var. Och vi hade en massa förväntningar. Men så kom vi hit och absolut ingenting var som vi hade föreställt oss det. Därmed inte sagt att det var sämre än vad vi hade föreställt oss, allt var bara på ett helt annat sätt. Vi har sagt det förut och vi säger det igen: Vi älskar LA!

Nu idag är det svårt att veta vad vi egentligen visste innan vi kom hit och vad vi har fått reda på under tiden vi har varit här. Visste vi att Ralphs var Kaliforniens motsvarighet till ICA? Att man köper alkohol i vanliga mataffärer? Att Victoria´s secret är världens underbaraste underklädesaffär? Vi har verkligen ingen aning om vad vi visste och inte visste. Men nu vet vi, och det känns otroligt häftigt att ha lärt känna ett nytt land på precis samma sätt som vi känner Sverige!

Vad det gäller LA så trodde vi att det skulle vara mer av en storstad. Och inte så utspritt som det faktiskt är. Vi visste om Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica.. och vi trodde att downtown var LA´s centrum. Det är visserligen ett coolt ställe med alla otroliga byggnader. Men det är absolut inte där vi spenderar våra dagar. Det består mest av kontor och tyvärr också uteliggare. Nu håller de visserligen på att försöka ändra den synen genom att bygga nya lägenhetshus och införa mer shopping. Vi får hoppas att de lyckas!

Efter alla förväntningar och allt som vi trodde att vi visste, anser vi att LA är den bästa staden vi hade kunnat bosätta oss i just nu och ingen utav oss har planer på att åka härifrån på mycket länge!


Kommentarer
Postat av: Joel Åkerberg

Eller hur.. Jag vet inte alls faktiskt. Nu första quarten till en början iaf. Skolan är rätt tuff och vill mest spela tennis. Men måste fixas kolan för att få spela så det hänger ihop lite! Vad är ert syfte med att vara här? :) kram

2008-02-14 @ 06:15:23
URL: http://joelakerberg.blogg.se
Postat av: Kristin

Jag vill inte vara den som petar på de ni skriver, men Ralphs finns inte ens här på östkusten, så det är nog inte USA's motsvarighet på ICA, men kanske CA's motsvarighet. Annars har ni en skitrolig blogg, och de hade varit grymt roligt att komma till LA och hälsa på er! =D

2008-02-14 @ 16:33:40
URL: http://kickiass.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0